Tiistai 14.10.2014 19:41

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan ESR hankehaku valtakunnallisiin toimenpidekokonaisuuksiin on avattu - deadline 8.12.2014. Avoinna ovat muun muassa Luovaa osaamista sekä Osallistamalla osaamista toimenpidekokonaisuudet. Hakuun liittyvä työpaja opetus- ja kulttuuriministeriössä Helsingissä 5.11.

Haussa voi hakea valtakunnallisesti toteutettavia tai valtakunnallisesti merkittäviä ESR-hankkeita, jotka vastaavat Luovaa osaamista kokonaisuuden tavoitteisiin. Haussa haetaan myös Luovaa osaamista ja Osallistamalla osaamista -toimenpidekokonaisuuksille yhtä yhteistä aktivointi- ja koordinaatiohanketta.

Luovaa osaamista -toimenpidekokonaisuudessa rahoitettavissa hankkeissa toimenpiteinä voi olla:

  • Monialaiset osaamisohjelmat, joilla tuetaan luovan talouden ja aineettoman arvonluonnin kehittymistä kasvu- ja rakennemuutosaloilla.
  • Koulutustarjonnan osuvuuden parantaminen uusien tuotteiden, palveluiden ja konseptien kehittämiseksi. Toimenpiteillä parannetaan luovaan osaamiseen liittyvän koulutustarjonnan osuvuutta ja monialaista osaamista kannattavan liiketoiminnan tarpeisiin.
  • Ammattilaisten ja opettajien osaaminen, jolla parannetaan luovien alojen ammattilaisten ja opettajien liiketoiminta-, johtamis-, markkinointi- ja kansainvälistymisosaamista alan liiketoiminnan vahvistamiseksi.
  • Luova osaamisen työelämässä, jolla vahvistetaan kasvu- ja rakennemuutosaloilla työvoiman innovoinnin, luovuuden, yrittäjyyden ja työkyvyn edistämistä. Toimenpiteillä tuetaan ja edistetään johtamista sekä työntekijöiden innovointi- ja työkykyä luovan osaamisen, taiteen, kulttuurin ja liikunnan menetelmin ja keinoin.

Luovaa osaamista kokonaisuuden yhteyshenkilöt:

Kulttuuriasianneuvos Kirsi Kaunisharju, puh. 0295 3 30144
kirsi.kaunisharju@minedu.fi

Rakennerahastoasiantuntija Valtteri Karhu, puh. 0295 025 149,
valtteri.karhu@ely-keskus.fi

Hakutiedote Luovaa osaamista 2014

Osallistamalla osaamista - toimenpidekokonaisuudessa rahoitettavissa hankkeissa toimenpiteinä voi olla:

  • Monialaisen osaamisen vahvistaminen. Vahvistetaan kolmannen, julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden monialaista osaamista, osaamisverkostoja ja -rakenteita ja lisätään koordinaatiota koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheita tukevissa toiminnoissa ja palveluissa. Tuotetaan uudenlaisia toimintamuotoja ja -menetelmiä, aktivoidaan toimijoita ja palveluiden käyttäjiä ja kehitetään toimenpidekokonaisuuteen liittyvää seurantaa ja arviointia.
  • Osallisuus, vaikuttaminen ja hyvinvointi nuorten toimintaympäristöissä. Ehkäistään nuorten elinympäristöjen ja ryhmien eriytymisestä johtuvien erojen vaikutusta koulutuksen ja työelämän siirtymävaiheissa edistämällä osallisuutta ja hyvinvointia arjen toimintaympäristöissä.Kehitetään kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisotyön osallistavia sekä niiden ja oppilaitosten yhteistoimintaa vahvistavia toimintamuotoja nuorten työ- ja toimintakyvyn vahvistamiseksi.Lisätään nuorten vaikutusmahdollisuuksia ja verkostoidaan eri toimijoita ja niiden osaamisresursseja (koulu, järjestöt, digitaaliset ja kaupalliset ympäristöt ja palvelut).
  • Taide-, kulttuuri- ja liikuntalähtöiset menetelmät. Osana monialaista kehittämistoimintaa mallinnetaan, pilotoidaan ja verkotetaan osaamisen hyödyntämistä tukevia ja työelämää kehittäviä taide-, kulttuuri- ja liikuntalähtöisiä menetelmiä, vähennetään liikkumattomuutta ja istumista koulutuksen ja työelämän eri vaiheissa. 

Osallistamalla osaamista kokonaisuuden yhteyshenkilöt:

Kulttuuriasiainneuvos Esa Pirnes, puh. 0295 3 30259
esa.pirnes@minedu.fi

Ylitarkastaja Merja Hilpinen, puh. 0295 3 30418
merja.hilpinen@minedu.fi

Asiantuntija Henri Helander, puh. 0295 038 221
henri.helander@ely-keskus.fi

Hakutiedote Osallistamalla osaamista

ESR kehittämishankkeet voivat olla enintään kolmen vuoden mittaisia ja niitä toteutetaan ensisijaisesti yksinkertaistetuilla kustannusmalleilla (flat rate tai lump sum). Hankkeessa voi olla yksi tai useampi tuensaaja. Hämeen ELY-keskuksen rahoittamien hankkeiden tukiprosentti on tyypillisesti noin 75 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Lisätietoja ja ohjeita hakemiseen www.rakennerahastot.fi 

OKM hakutiedote

INFO-TILAISUUS 5.11., OKM, MERITULLINKATU 1, HELSINKI
Esitykset 
Kirsi Kaunisharju, Luovaa osaamista

Esa Pirnes, Osallistavaa osaamista

Valtteri Karhu, Minkälainen on hyvä hakemus

Viritepuheenvuoro, Kolmas lähde

 

Tutustu myös muihin ajankohtaisiin rahoitushakuihin edellisessä Luova Suomen uutisessa.

« takaisin