Pohjoismaiden ja Baltian maiden elinkeinoalan liikkuvuusohjelma 2009 – 2013

Pohjoismaiden ja Baltian maiden elinkeinoalan liikkuvuusohjelma myöntää taloudellista tukea elinkeinoalan toimijoille verkostoitumiseen, opintomatkoihin ja harjoitteluun Pohjoismaissa ja Baltiassa, tavoitteenaan vahvistaa yhteistyötä tärkeäksi katsotuilla osa-alueilla.

Ohjelman yleistavoitteena on vahvistaa NB8-alueen kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla. NB8-alueen muodostavat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Vuosina 2009 – 2010 ohjelmaa hallinnoi Pohjoismaiden ministerineuvoston Latvian toimisto.

Kenelle

Tukea voivat hakea pk-yritykset ja yksityisyrittäjät, yrityshautomot, yritystoiminnan edellytysten parissa työskentelevät valtionhallinnon viranomaiset ja yritysorganisaatioiden edustajat.

Mihin

Tukea voidaan myöntää verkosto- ja klusteritoimintaan (esimerkiksi seminaareihin ja workshopeihin), tutustumiskäynteihin, harjoitteluun ja työssäoppimiseen.

Ohjelman tavoitteena on vuosina 2009 – 2013 edistää ja vahvistaa taloudellista yhteistyötä, yrittäjyyttä ja innovaatiotoiminnan mahdollisuuksia NB8-maissa. Uusimmalla hakukierroksella valinnoissa suositaan luovia ja innovatiivisia toimialoja.

Milloin

Seuraava dl. 31.3.2010. Ohjelmaa toteutetaan vuosina 2009 – 2013. Hakukierros järjestetään kerran vuodessa, ylimääräisistä hakukierroksista tiedotetaan erikseen.

Rahoituksen ehdot

Ohjelma kattaa korkeintaan 70 % matka-, majoitus- tai verkostoitumiskustannuksista. Osallistujien tai heidän lähtöorganisaatioidensa odotetaan kattavan vähintään 30% kustannuksista.

Hyväksyttäviä kustannuksia ovat matkakulut (turistiluokka), matkavakuutus, majoitus ja päivärahat (enintään 800 DKK/ päivä) sekä, erityistapauksissa, asiantuntijaosallistuminen verkostotapaamiseen voidaan maksaa ohjelman rahoista.

Maksatus

Rahoituspäätökset tehdään 8 viikon sisällä hakuajan umpeutumisesta. Mikäli avustussumma ylittää 200 000 DKK, käsittelyaika on 12 viikkoa. 85% myönnetystä avustussummasta maksetaan etukäteen. Loppuosa avustuksesta maksetaan toimintakertomuksen palauttamisen jälkeen. Avustus tulee käyttää 12 kuukauden kuluessa siitä kun avustus on saatettu tiedoksi.

Partnerit

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että hankkeeseen osallistuu vähintään kolme NB8-maata, joista vähintään yksi on Pohjoismaa ja yksi Baltian maa. Tiedustelut: Nordic Council of Ministers’ Office inLatvia, Karlis Valters, Adviser, Tel: +371 6721 3231, Fax: +371 6721 3233, e-mail address: business.industry@norden.lv. < http://www.norden.lv/en/grants/36 >