Mikä Luova Suomi (pdf-esite) www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa!
Luova Suomi on nyt Twitterissä! 
Seuraa meitä: @LuovaSuomi ja osallistu keskusteluun luovien alojen ja luovan talouden aiheista kommentoimalla ja jakamalla sisältöjämme!

RYSÄ 2013 - Sukelluksia pintaa syvemmälle: vielä ehdit ilmoittautua!
Pian lähestyvään RYSÄ-tapahtumaan on mahdollista ilmoittautua vielä torstaihin 26.9 mennessä. Myös Luova Suomi osallistuu tapahtumaan raportoimalla Twitterissä hashtag-tunnisteella #rysä.

Ulos laatikosta – Suomen loppukilpailija Creative Business Cupiin on valittu
Suomea lähtee edustamaan SOLVER palvelut Oy:n kehittämä tavaramerkki ja palvelu PackageMedia.

Ideointityöpajoista ajatuksia liiketoiminnan kehittämiseen 
Rovaniemeläisillä yrityksillä on jälleen mahdollisuus saada uusia ajatuksia ja toimivia ratkaisuja kohtaamiinsa kehittämishaasteisiin Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden Muotoilua satasella! ideointityöpajoissa.

LUOVAMO-toiminta kutsuu verkostoyhteistyöhön 
Varsinais-Suomen ELY-keskuksen LUOVAMO - Luovien alojen informaatio- ja työnhakukeskus - palvelee luovien alojen työnhakijoita ja mitä tahansa alaa edustavia työnantajia maksutta.

Peliteollisuus laajentaa muille sektoreille 
Peliteollisuus on ollut houkutteleva ala niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Myös pelien soveltaminen - tai pelillistäminen - muissa konteksteissa on herättänyt kiinnostusta.

Kolmas Tie - palvelumalli yrittäjyyteen luoville osaajille 
Kolmas Tie -hanke on uudenlainen palvelumalli yrittäjyyteen ja työllisyyteen. Hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä ovat luovien alojen ammattilaiset.

Osaamista ja kontakteja työvaihdon kautta 
TAIVEX2-hankkeessa on lisätty esittävien taiteiden osaajien ammattitaitoa työvaihtojaksojen kautta.

Taiteilija-kehittäjäksi Taideyliopistossa 
Kiinnostaako sinua saada taiteellinen osaamisesi käyttöön organisaatioiden kehittämis- ja innovaatioprosesseissa? Lue lisää Taideyliopiston erikoistumisohjelmien tarjonnasta.


Hyvinvointia kulttuurista - esimerkkejä kulttuuritoimijoiden sekä sosiaali- ja terveyssektorin yhteistyöstä Etelä-Pohjanmaalla
Selvityksessä on kartoitettu ja koottu yhteen hyvinvointia kulttuurista-teemalla toteutettuja hankkeita ja niissä syntyneitä hyviä käytäntöjä sekä toimintamalleja Etelä-Pohjanmaan alueella.

Julkinen rahoitus luovien alojen yrityksissä 
TEM:in julkaisussa on kartoitettu julkisten tukien käyttöä luovilla toimialoilla.


Työelämän tulevaisuus
Syyskuun alussa Helsingin Musiikkitalolla järjestettiin Työelämän tulevaisuus-niminen seminaari, joka pureutui odotuksiin työntekijöiden osaamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Seminaari herätti ajatuksia myös työelämästä laajemmin.  


Docrates syöpäsairaala haluaa palvella potilaitaan ihmislähtöisesti designin avulla
Docrates hyödynsi palvelumuotoilua ihmisläheisen ja kokonaisvaltaisen syöpähoitopolun luomiseksi.


http://www.kulmat.fi/
Kulmat.fi-verkkopalvelu tarjoaa tietoa matkailun, kulttuurin ja luovien alojen toimijoille. Sivustolle on koottu mm. tutkimustietoa, asiantuntijakontakteja, koulutusvaihtoehtoja, kehittämishankkeiden tuloksia, rahoituslinkkejä ja työvälineitä oman liiketoiminnan kehittämiseen.

 


Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

 

TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

Palvelumuotoilu -mitä, hä?
2.10.2013 Seinäjoki
Luovien alojen yrityksille ja tapahtumille suunnattu iltapäivä Seinäjoen Rytmikorjaamolla lisää ymmärrystä palvelumuotoilun monista mahdollisuuksista.

Uutta luovaa bisnestä - Tekesin seminaari
16.10.2013 Helsinki
Luovuuteen, tunteisiin ja palveluliiketoimintaan liittyviin kysymyksiin etsitään vastauksia Tekesin seminaarissa.

Palvelutuotanto nyt ja tulevaisuudessa
29.10.2013 Mikkeli
Ajankohtainen tilaisuus uusista yrittämisen ja työllisyyden ratkaisuista kiinnostuneille yrittäjille, yhdistystoimijoille, kuntien edustajille ja asiantuntijoille.

Vertuoosi-verkostotuottajavalmennus
22.11.2013 - 20.5.2014 Helsinki
Hae valmennukseen ja tutustu viiteen kulttuuritilaan takahuoneesta käsin. Samalla opit tuottajan taitoja ja luovien verkostojen toimintaa. 

MARS 2014 
29.1.-1.2.2013 Seinäjoki
MARS on valtakunnallinen musiikkitapahtuma, joka järjestetään viidennen kerran Seinäjoen Rytmikorjaamolla. MARS on tarkoitettu niin alan ammattilaisille, tutkijoille, opiskelijoille kuin harrastajillekin.


INTERNATIONAL EVENTS

CIMO Forum - A better future through innovations
30.9.2013 Helsinki
The Centre for International Mobility CIMO and the Canadian Embassy in Helsinki jointly organize a discussion forum to explore ways for further improvement in co-operation and exchange of information.

CED2013- Creative Economy Developers Meeting
3.-4.10.2013 Tartu, Estonia
For business incubators and developers. Last chance to register on Fri Sep 27th! 

The Art of Leadership - The AIN World Conference
2.-5.10.2013 Berlin, Germany
International experts in management, health, education and arts gather and introduce their perspectives on Applied Improvisation – with fun, passion and professionalism.

Krealab No 1 - Not just another conference
16.-17.10.2013 Stockholm, Sweden
Krealab No 1 is the starting point of a long-term process to turn the Nordic countries into the leading hub to develop the knowledge society. It is a lab/workshop with a purpose, where visions will be turned into concrete business- and communication plans.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta@gmail.com.