Kai Hämäläinen • Keskiviikko 5.3.2014 13:22

Palvelumuotoiluprosessina etenevä hanke kehittää uusia menetelmiä yritysneuvontaan ja -valmennukseen luovien alojen erityispiirteisiin keskittyen.

Luottamus – Luovien alojen identiteetistä luovan talouden yrittäjävalmiuksiin –hanke on Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa käynnistynyt kehittämishanke, jossa luodaan uusia menetelmiä ja toimintamuotoja yritysneuvonnan ja –valmennuksen tueksi.  Menetelmät tukevat luovien alojen yrittäjäksi aikovaa lannistumatta tekemään erilaisia kokeiluja ja yhdistämään kehittyvää yrittäjäidentiteettiä ja ammatti-identiteettiään.

Uusiin kehitettäviin toimintamuotoihin voi kuulua esimerkiksi peli, jossa sovitellaan omaa osaamista ja intoa yrittäjän todellisuuteen.  Sen tarkoitus on vahvistaa yrittäjäidentiteetin kehittymistä ja halua miettiä myös rahoitusta ja toimeentuloa. Sen jälkeen voi siirtyä vaikkapa yksityiskohtaisempaan liiketoimintasuunnitelman tai starttirahahakemusten laadintaan.

Hankkeen rungon muodostavat Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa järjestettävät työpajat, joissa palvelumuotoilun menetelmillä kehitetään uusia työkaluja ja toimintatapoja. Pajoihin osallistuu sekä yritysneuvojia, kokeneita luovien alojen yrittäjiä että yrittäjäksi aikovia. Hankkeen toteutusaika on tämän vuoden loppuun.

Yritysneuvonnan ja –valmennuksen tukemisen lisäksi hankkeessa kehitetään uusia työkaluja korkeakoulujen yrittäjyysopetukseen ja kehitetään korkeakoulujen ja yritysneuvonnan yhteistyötä. Hankkeen tuotokset ovat sovellettavissa valtakunnallisesti.

Hanketta toteuttavat Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-HUMAK Voima Imatralla ja Kouvolan seudun kehittämisyhtiö Kouvola Innovation eli Kinno. Myös Saimaan ammattikorkeakoulu on osatoteuttajana mukana. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.

« takaisin