Perjantai 29.11.2013 09:03

Kööpenhaminassa kisattiin 18. - 20.11.2013 maailman parhaimmasta luovasta bisnesideasta Creative Business Cupissa. Kansainvälisen finaalin voittaja on Kroatian "Teddy the Guardian".

Creative Business Cupin tavoitteena on nostaa esiin uusia luovan alan yrittäjiä ja bisnesideoita.

Kilpailuun osallistui 37 maata, joista jokaisesta oli edustaja Kööpenhaminan loppukilpailussa. Suomea kilpailussa edusti SOLVER palvelut Oy:n kehittämä tavaramerkki ja palvelu PackageMedia.

Kaikki kisaan osallistuvat yritykset esittivät kolmen minuutin mittaisen, yleisölle avoimen pitchauspuheen. Kansainväliselle tuomaristolle yritysideaa esiteltiin 10 minuuttia kestävällä puheella suljetussa tilaisuudessa. Tuomaristo antoi myös palautetta ja kehittämisehdotuksia
idealle. Esityksen perusteella tuomaristo valitsi parhaimmat bisnesideat finaaleihin. PackageMedia pääsi 16 parhaan joukossa semifinaaliin esittämään yritysideaansa suurelle yleisölle Kööpenhaminan teollisuustalossa.

Koko kisan voittajaksi tuomaristo valitsi Kroatian bisnesidean ”älynallen”, Teddy The Guardian. Teddy the Guardian näyttää ja tuntuu normaalilta lasten nallekarhulta, pehmeältä ja lämpimältä.
Sisältäpäin se on kuitenkin erilainen normaaliin verrattuna. Teddy the Guardian on täynnä antureita, jotka seuraavat mm. lapsen sydämen sykettä tai ruumiinlämpöä samalla kun lapsi leikkii ja koskettaa nallea.

Luovien alojen verkosto järjesti syyskuussa 2013 CBC:n kansallisen kilpailun. Kolmijäseninen tuomaristo valitsi Suomen edustajaksi loppukilpailuun SOLVER palvelut Oy:n kehittämän tavaramerkin ja palvelun PackageMedian. PackageMedia uudistaa voimakkaasti perinteistä pakkausteollisuutta kehittämällä digiajan pakkaustuotteita ja lisäämällä pakkauksiin palvelua ja elämyksiä.

Kisassa PackageMediaa edustivat toimitusjohtaja Mauri Reinilä, digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Jonne Hirvonen ja digipainon pääoperaattori Kimmo Kalenius.

Tiimin mukaan CBC-tapahtuma oli loistava kokemus ja hieno tilaisuus verkostoitua kansainvälisesti luovien yrityksien kanssa. Tiimi suosittelee rohkeasti osallistumaan Creative Business Cupin Suomen osakilpailuun vuonna 2014 ja sitä kautta kehittämään omaa liikeideaa.

Tunnelmia ja kuvia kisasta: www.facebook.com/creativebusinesscup

 

 

 

« takaisin