Kone Oyj & WDC 2012

kuva

Kone Oyj vei illalliselle maan uumeniin

World Design Capital Helsinki 2012 tarjosi KONEelle, yhdelle pääyhteistyökumppaneistaan, kiinnostavan alustan uudenlaiseen yhteistyöhön. Kansainvälisenä ja vahvana b‐to‐b -toimijana sillä on harvoin suoria markkinointitoimenpiteitä kuluttajarajapinnassa. Silti sen tuotteista, varsinkin hisseistä, on lukuisilla käyttäjillä omakohtainen kokemus. Yhteistyön tavoitteena olikin tehdä jotakin ainutlaatuista, myös KONEelle itselleen jotakin uutta, joka samalla toisi sen innovaatio‐osaamista kiinnostavalla tavalla esille myös suurelle yleisölle.

Illalliselämys kaivoksen syvyydessä

KONE päätti tarjota yleisölle mahdollisuuden tutustua sen Lohjalla - Tytyrin kaivoksessa, parhaimmillaan 350 metrin syvyydessä - sijaitsevaan testilaboratorioon. Luovaa suunnittelua sekä Designpääkaupunkivuoden avulla rakentuneita suhteita soveltaen synnytettiin ”pop up ‐ravintola”‐konsepteille vastaveto: ”pop down ‐ravintola”.

Idea oli todella ainutlaatuinen ja vaati toteutuakseen hyviä yhteistyökumppaneita. Ravintolasta ja lähiruokiin nojaavasta illallissuunnittelusta vastasi palkittu Muru‐ravintola, jonka nimeä kaivosillalliselämys kantoi toimintansa ajan syyskuussa 2012.

Muru pops down in Tytyri oli osa virallista Designpääkaupunkivuoden ohjelmaa ja tarjosi kolmen viikon aikana elämyksen 1200 kävijälle. Tapahtuman illalliskortit myytiin loppuun alle viikossa ja se aiheutti lukuisia kirjoituksia sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa, jotka nostivat toistuvasti esiin tapahtuman lisäksi juuri KONEen high‐rise‐ ja innovaatio‐osaamista. Myös Lohjan kaupunki nautti poikkeuksellisesta huomiosta niin Suomessa kuin maailmalla. Sekä KONE että muut tapahtuman yhteistyökumppanit pääsivät tarjoamaan tärkeimmille asiakkailleen elämyksen, joka jätti taatusti jokaiseen kutsuttuun ikuisen muistijäljen.

http://wdchelsinki2012.fi/tytyri

KONE Oyj
Suomessa pääkonttoriaan pitävä KONE Oyj on globaali, yli 1000:ssa toimipaikassa ympäri maailmaa toimiva yritys. Se tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä monipuolisia ratkaisuja niiden huoltoon ja modernisointiin. KONE Oyj oli yksi World Design Capital Helsinki 2012 ‐vuoden pääsponsoreista.
www.kone.com
 
Tytyri, Lohja
Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin kaivos on edelleen käytössä oleva kalkkikivikaivos, jonka käytävät risteilevät jopa 350 metrin syvyyksissä. Tytyri on tänä päivänä lisäksi myös museo ja vie kävijänsä kokemaan kaivostyön historiaa syvälle maanalaisiin louhoksiin. KONEen hissilaboratorio toimii Tytyrissä.
http://palvelut.lohja.fi/tytyrinkaivos
 
World Design Capital Helsinki 2012
Helsinki oli vuonna 2012 maailman designpääkaupunki, jonka tavoitteena oli muotoilun avulla rakentaa kaupungeista entistä parempia paikkoja olla, asua ja vierailla.
http://wdchelsinki2012.fi/
 
 
Kuva: WDC Helsinki 2012