Perjantai 12.4.2013 09:54

Joensuun Popmuusikot ry:n hallinnoimassa Musiikkialan klusteri-hankkeessa vahvistetaan musiikkiin liittyvien yritysten, yhdistysten ja oppilaitosten keskinäistä verkottumista ja tavoitteellista alan kehittämistyötä

Pohjois-Karjalaa pidetään yleisessä keskustelussa musiikkimaakunta, mutta alan edistämiseksi on tehty poikkeuksellisen vähän kehittämistoimenpiteitä. Maakunnan musiikkialan toiminta ja markkinat ovat olleet tähän asti myös melko pirstaloituneita. Musiikkialan klusteri -hanke kokoaa yhteen alan toimijat yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja mahdollistaa tätä kautta maakunnan musiikin ja sen tekijöiden menestymisen.

Musiikkialan klusteri -hankkeessa selvitetään musiikkialan liiketoiminnan volyymia ja työllistävää vaikutusta Pohjois-Karjalassa. Musiikki liittyy läheisesti useisiin eri toimialoihin kuten mainontaan, elokuvateollisuuteen ja peliteollisuuteen, joita pyritään voimakkaasti kehittämään Joensuun seudulla. Hankkeessa tehdään nämä kytkennät ja niiden aluetaloudellinen vaikuttavuus näkyviksi. Hankkeessa vahvistetaan musiikkiin liittyvien yritysten, yhdistysten ja oppilaitosten keskinäistä verkottumista ja tavoitteellista alan kehittämistyötä.

Musiikkialan klusteri -hankkeen tavoitteena on kartoittaa Pohjois-Karjalan musiikkialan toimijat ja nykytila sekä kerätä tilastotietoa alan kokonaisuuden hahmottamiseksi. Lisäksi hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Karjalan musiikkialan kehittämis- ja toimenpidesuunnitelma ja perustaa maakuntaan musiikkialan kehittäjäryhmä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Niina Hattunen,

niina.hattunen(at)ilosaarirock.fi

« takaisin