Maanantai 24.11.2008 10:32

Pohjoismaat ovat aktiivisesti kehittämässä luovaa taloutta lähivuosien aikana. Työ on alussa ja siihen kaivataan suomalaista luovuutta ja innovatiivisuutta. Ilmoittaudu mukaan!

Tulevien vuosien aikana pohjoismaisen kehittämis- ja politiikkatyön tavoitteena on muodostaa Pohjoismaista yksi luovan talouden huippukeskittymiä maailmassa. Tätä työtä varten asetettiin kesäkuussa 2008  KREANORD-työryhmä, jossa ovat edustettuna kunkin Pohjoismaan kulttuuri- ja elinkeinoministeriöt.

KREANORD -työn kautta pyritään poikkisektoraalisesti jakamaan elinkeino- ja kulttuurisektoriin liittyviä kokemuksia, taitoja ja kehittämisvisioita. KREANORDin kautta parannetaan koordinaatiota pohjoismaisessa yhteistyössä ja verkotetaan eri yhteistyökumppaneita.

KREANORD-työryhmän työtä tukee laaja referenssiryhmä, johon toivotaan jäseniä eri Pohjoismaista. Nyt on aika ilmoittautua mukaan KREANORD-referenssityöryhmän toimintaan. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita pohjoismaisesta luovan talouden yhteistyöstä ja haluavat olla rakentamassa Pohjoismaista yhtä luovan talouden keskittymää.

Luovan talouden kehittämistä suuntaamaan on valmistunut "Luovan talouden vihreä kirja", jossa on esitetty kehittämistoimenpiteitä luovan talouden kehittämiseksi Pohjoismaissa. KREANORD-työn kautta on tarkoitus konkretisoida toimenpiteitä.

Ilmoittaudu KREANORD-referenssiryhmään 5.12.2008 mennessä osoitteeseen eeva.valkama(at)minedu.fi.

Lisätietoja: www.kreanord.org,

opetusministeriö: Paula Tuomikoski, paula.tuomikoski(at)minedu.fi (1.12.2008 alkaen),

Kirsi Kaunisharju, kirsi.kaunisharju(at)minedu.fi ja

työ- ja elinkeinoministeriö: Petra Tarjanne, petra.tarjanne(at)tem.fi

« takaisin