Perjantai 23.1.2015 11:54

Suomeen kehitetään maailman ensimmäistä avointa innovaatioalustaa liikkumisen palveluille Tekesin ja liikenne- ja viestintäministeriön yhteisohjelmana. Tekes kutsuu muotoilun ja digitaalisen suunnittelun osaajia aamukahveille Designmuseoon kuulemaan ja keskustelemaan liikkumisoperaattorin rahoitushausta 26.1.2015.

Tekes on kehittämässä ja pilotoimassa uudenlaista Ovelta ovelle -liikkumispalvelua. Palvelussa voi etsiä, tilata ja maksaa matkoja sekä seurata koko matkaketjun toteutumista. Sujuvien ja saumattomien liikkumispalvelujen kehittäminen edellyttää uudenlaista liikkumisoperaattoria (Mobility Operator).

Rahoitetulta operaattoripalvelulta toivotaan erityisesti käyttäjälähtöisyyttä sekä fyysisen palvelun että käyttöliittymien ja palvelualustojen suunnittelussa.  Eri alojen yrityksiä kannustetaan myös verkottumaan, jotta operaattoripalvelua kehitettäisiin monialaisen osaamisen voimin.

Liikkumisoperaattori-hakuaika päättyy 29.5.2015. Ideahaun deadline on helmikuun lopussa. Haun vastuullinen johtaja Tekesillä on Raine Hermans.

Lisätietoa tilaisuudesta ja liikkumisoperaattorihausta täältä.

« takaisin