Maanantai 27.10.2014 16:31

Perinteisten teollisuuden alojen heikentymisen myötä Euroopassa etsitään uutta kasvua luovilta aloilta ja uudenlaisesta luovasta taloudesta. Luovia aloja pidetään paitsi innovaatioiden, myös merkittävinä työllisyyden ja alueellisen kasvun tuojina. CENTRES hankkeen mukaan luovan talouden tiellä on kuitenkin erityisesti koulutukseen liittyviä haasteita, joihin tulisi puuttua.

CENTRES hankkeen mukaan nykyisen ”luovan ajan” mahdollisuudet tulisi tunnistaa koulumaailmassa laajemmin ja pyrkiä rakentamaan oppimisympäristö, jossa luova osaaminen ja yrityselämän taidot kohtaavat vastavuoroisesti. Toimenpidesuosituksissa kiinnitetäänkin erityisesti huomiota yrittäjyystaitoihin ja oppilaitosten ja yritysten väliseen yhteistyöhön.

Luovan yrittäjyyden edistämiseksi ja sille suotuisan oppimisympäristön luomiseksi toimenpide-ehdotuksissa suositellaan mm. taideopetuksen lisäämistä sekä taideperustaisten opetusmenetelmien laajempaa hyödyntämistä. Toisaalta koulumaailmaan kaivataan myös yrityselämän osaamista ja näkemystä, esimerkiksi digitaalisen oppimisen kehittämiseen.

Tutustu CENTRES hankkeen toimenpide-ehdotuksiin täällä.

 

 

 

« takaisin