Keskiviikko 28.5.2014 11:27

Toimiva kaupunki on perustanut Muotoiluagenttien verkoston. Muotoiluagentit on uusi, avoin yhteisö kaikille muotoilusta kiinnostuneille kaupunkien työntekijöille. Sen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miksi kaupungit tarvitsevat muotoilua toimiakseen ja kertoa onnistuneita esimerkkejä muotoilun käytöstä kaupunkiympäristössä.

Muotoiluagenttiverkostolla pyritään nostamaan esiin tuoreita näkökulmia muotoilun käytöstä meiltä ja maailmalta, sekä myös vahvistamaan yhteistyötä kaupunkien sisällä. Lähtökohtana toiminnassa on, että verkoston toimintaan on helppo osallistua, eikä se sido ajallisesti.

- Tärkeää on myös verkottaa kaupunkien työntekijöitä keskenään ja tuoda yhteen samoja ongelmia pohtivia asiantuntijoita eri virastoista. Uskomme, että yhteistyössä on voimaa, verkoston rooli on jakaa tietoa ja oppia yhdessä ja toisilta, kertoo Toimivan kaupungin kaupunkimuotoilija Mikko Kutvonen.

Muotoiluagentit tapaavat kuusi kertaa vuodessa ja keskustelua käydään sosiaalisen median ryhmässä. Muotoiluagenttien tapaamisissa keskustellaan kotimaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa, kuullaan kaupunkimuotoilun uusimmista tutkimustuloksista ja tavataan muotoilupalveluja tarjoavia yrityksiä. – Tavoitteena on myös kannustaa kaupunkeja ostamaan muotoilupalveluja, eli autamme kysyntää ja tarjontaa kohtaamaan, kertoo Mikko Kutvonen.

Toimiva kaupunki on kutsunut mukaan Muotoiluagenttiverkostoon viranhaltijoita Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista ja Lahdesta. Toiminta on avointa kaikille muotoilusta ja muotoilun menetelmistä kiinnostuneille kaupunkien työntekijöille varsinaisesta työnkuvasta tai kokemuksesta riippumatta.

Lisätietoja
Mikko Kutvonen
p.050 372 4028
mikko.kutvonen(at)toimivakaupunki.fi
Lue alkuperäinen tiedote tästä

« takaisin