Torstai 8.5.2014 15:58

Euroopan komissio on julkaissut haun, jossa etsitään jäseniä yhteisörahoitusta käsittelevään asiantuntijaryhmään.

Yhteisörahoittaminen on uusi ja yhä enemmän huomiota saanut tapa rahoittaa ja toteuttaa asioita, erityisesti luovilla aloilla. Komissio julkaisi maaliskuussa 2014 tiedonannon yhteisörahoituksen mahdollisuuksista Euroopan unionissa. Tiedonannossa todettiin, että komissio perustaa teemaa käsittelevän alan keskeisistä edustajista ja kansallisista asiantuntijoista koostuvan asiantuntijaryhmän (European Crowdfunding Stakeholder Forum).

Jäsenistössä tulisi olla mukana organisaatioita tai etujärjestöjä, jotka edustavat esim. yrittäjiä tai pk-yrityksiä, yhteiskunnallisia yrityksiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, säätiöitä tai muita yhteisörahoitusta hyödyntäviä tai tutkivia tahoja. Kohderyhmä pitää sisällään myös kulttuurialan ja luovien alojen toimijat.

Haku päättyy 16. toukokuuta.

Lisätietoa

Hakuilmoitus: http://ec.europa.eu/culture/news/2014/20140428-call-crowdfunding_en.htm
Yhteisörahoitus ja EU: http://ec.europa.eu/internal_market/finances/crowdfunding/index_en.htm

Huom! Yleisradio, Helsingin kaupunki ja CRWDPuisto järjestävät 15. toukokuuta joukkorahoittamiseen ja joukkoistamiseen liittyvän tapahtuman, jossa on mahdollisuus kuulla ajankohtaista tietoa asiasta Suomesta ja ulkomailta. Lue lisää tapahtumakalenterista.

« takaisin