Keskiviikko 9.4.2014 15:23

Location / Destination Finland -hankkeen lopputuotoksena on syntynyt opas "Lisää bisnestä elokuva- ja tv-tuotannoista", joka pyrkii auttamaan Suomen matkailutoimialaa hyödyntämään yhteistyötä täällä kuvaavien elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöiden kanssa. Oppaan on tuottanut Länsi-Suomen elokuvakomissio.

Oppaassa esitellään alan keskeiset toimijat ja niiden roolit, sekä kuvataan yhteistyömahdollisuuksien eri muotoja. Perinteisten majoitus- ja catering-palvelujen lisäksi kumppanuuksia voi syntyä esimerkiksi tuotteistamalla elokuvien ja tv-ohjelmien tarinaa ja hahmoja vaikkapa matkailutuotteiksi, tapahtumiksi, mobiilipeleiksi, leluiksi, elintarvikkeiksi ja muiksi fani-tuotteiksi. Lisenssisopimusten lisäksi tuotesijoittelu sekä erilaiset elokuvaa hyödyntävät markkinointikampanjat voivat tuoda ennennäkemätöntä huomiota ja lisäarvoa yrityksen tuotteille ja brändille. Elokuvia tai tv-sarjoja voi käyttää hyväksi myös uuden tuotteen lanseerauksessa tai uusien kohderyhmien tavoittamisessa.

Keväällä 2011 käynnistyneen Location / Destination Finland –hankkeen tavoitteena oli vakiinnuttaa Suomeen kansallinen elokuvakomissio, jonka päätehtävä on markkinoida Suomea vetovoimaisena ja houkuttelevana elokuva-, TV- ja mainostuotantojen kuvauspaikkana. Hankkeen tavoitteena oli myös valmentaa matkailutoimialaa palvelemaan tuotantoja ja hyödyntämään niiden imagollinen arvo.

Länsi-Suomen elokuvakomissio pyrkii luomaan alueen yrityksille uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia saattamalla ne yhteen täällä kuvaavien elokuva- ja tv-tuotantoyhtiöiden kanssa.

Location / Destination Finland -hanketta koordinoi Lapin elämysteollisuuden osaamiskeskus LEO joka myös hallinnoi Lapin elokuvakomissiota. Elokuvamatkailuosuuden toteuttajana toimi Turun Seudun Kehittämiskeskus (Länsi-Suomen elokuvakomissio).

Lisää bisnestä elokuva- ja tv-tuotannoista -opas on luettavissa Länsi-Suomen elokuvakomission sivuilta sekä Luovan Suomen TIETOA-osiosta. Elokuvakomission sivuilta löytyvät oppaan lisäksi tulostettavat liitteet ("checklist" ja kaksi sopimusmallia), jotka toimivat lukijoille konkreettisina työkaluina yhteistyömahdollisuuksien pohdinnassa.

Lisätietoa
Lotta Mujo
lotta.mujo(at)turku.fi

« takaisin