Mikä Luova Suomi? (pdf)luovasuomi.fi, Twitter, FacebookYoutubenyt myös LinkedIn!

LUOVA SUOMI TOIVOTTAA HYVÄÄ ALKANUTTA SYKSYÄ!

 

Suomen edustaja Creative Business Cupiin on valittu
Kööpenhaminassa järjestettävään Creative Business Cupin loppukilpailuun Suomea lähtee edustamaan Finnay Oy:n kehittämä palvelu, joka tarjoaa uniikin tavan lahjojen antamiseen ja vastaanottamiseen.

Tekesin Teemahaku: Median muuroksessa syntyvät uudet liiketoimintamallit ja bisnesideat
Esittele ideasi teemahaussa ja voit saada neuvontaa ja rahoitusta sen kehittämiseen! Dead-line 30.9.

Fiiliksestä fyrkkaa ja Liideri -tutkimushaku
Liiketoimintaa, tuottavuutta, työiloa -tutkimushaku: Ihmiset bisneksen uudistajina. Dead-line 27.10.

Koneen säätiön apurahat
ovat haettavissa 30.9. asti. Säätiön tavoitteena on luoda edellytyksiä rohkeille tieteen ja taiteen avauksille.

Helsingin kaupunki palkkasi kahdeksan nuorta taiteilijaa kehittämään kaupunkia
Helsingin kaupungin ja Taideyliopiston yhteisessä HelCre (Helsinki Creates Work) -hankkeessa taiteilijat toimivat oman taiteenalansa keinoin sillanrakentajina kaupungin ja sen asukkaiden välillä.

KUTOMO luo yhteistyöverkoston Seinäjoen seudun kulttuuritoimijoille
Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön toteuttamassa hankkeessa tiivistetään kulttuurialan yhteistyötä, parannetaan informaation saatavuutta ja edistetään alan toimijoiden keskinäistä kommunikaatiota.

Luova talous tarjoaa oppilaitoksille suuri mahdollisuuksia ja haasteita
Luovan talouden tilaa ja siihen liittyviä kysymyksiä nostettiin esiin 3. syyskuuta pidetyssä oppilaitosseminaarissa Mikkelissä. Vastaava seminaari pidetään Espoossa Design Factoryssa 25.9., lisätietoa tapahtumakalenterissa.

Luovuus ja liiketoiminta -työkirja
Humakin julkaisema työkirja tarjoaa käytännön työkaluja luovien alojen liikeidean ja liiketoiminnan kehittämiseen innostavalla tavalla. Lue lisää aiheesta.

WDC2012 Helsinki Rovaniemi -hankkeen loppujulkaisu: Arkista muotoilua 103 000 kilometriä
Rovaniemen Kehitys Oy:n ja Lapin yliopiston toteuttama hanke innosti yrityksiä käyttämään muotoilupalveluja, kehitti yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä, nosti esille arktista muotoiluosaamista ja vahvisti pohjoisessa toimivien muotoiluyritysten liiketoimintaa.

POLICY HANDBOOK on Promotion of Creative Partnerships
Open Method of Coordination, eli OMC:n työryhmän raportissa tunnistetaan ja selvitetään yhteistyöhön perustuvia parhaita käytänteitä osana Europan Agenda for Culture, Work Plan for culture 2011-2014.

TAIVEX²-hankkeen loppuraportti julkaistu
Hankkeen arvioinnin tuloksista selviää, että työvaihdot olivat tehokas ja nopea tapa lisätä osaamista ja tiivistää ja kehittää kansainvälisiäverkostoja. Tutustu myös mm. tuottajien työvaihtoraportteihin Teatterin tiedotuskeskuksen www-sivuilta osoitteesta www.tinfo.fi/taivex.

Cross Sector Innovation
Tanskalaisen CKO - Center for Cultural and Experience Economyn julkaisu pureutuu "perinteisten" ja luovien alojen yhteistyön muotoihin ja mahdollisuuksiin.

Tutustu myös muihin luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelman hankkeiden loppujulkaisuihin ja viimeisimpiin lump sum -hankkeisiin, jotka päivitetty Luova Suomen verkostot/hankeyhteistyö sivuille.

 

Matkalla kohti elämysteollisuuden keskuksia – Musiikkitalon Klubi
Helsingin ytimessä sijaitseva Musiikkitalo on suuri ja monikäyttöinen, ja sen eri tilat ja toiminnot haluttaisiin saada parhaaseen mahdolliseen käyttöön. JOHDE-hankkeen toimesta Musiikkitalossa kehitettiin kahta asiaa: Liiketoimintakonseptia Musiikkitalon Klubille sekä matkailua ja kulttuuria yhdistäviä konsepteja kongressi- ja risteilyturisteille sekä venäläismatkailijoille. Tässä Hyvä juttu! –artikkelissa paneudutaan ensimmäiseen.

 

Kaisa Schmidt-Thomé pohtii blogissaan tarvetta tutkia kulttuurin ja luovan talouden suoria ja epäsuoria vaikutuksia otsikolla Spillover effects of culture - ylitsevuotavaa kulttuuria?

_____________________________________________________________________

Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.


TAPAHTUMAKALENTERISSA

 

Oppilaitokset luovaa osaamista luotsaamassa! -oppilaitosseminaari 25.9.2014 klo 12-16 Design Factory, Stage
Seminaarissa pohditaan tulevaisuuden osaamistarpeita ja oppilaitosten roolia näihin vastaamisessa. Lisäksi keskustelua tulevan ESR-ohjelmakauden painopisteistä teemaan liittyen.

Tuottajapäivä 17.11.2014 - MI(n)KÄ IHMEEN TUOTTAJA?
Valtakunnallinen tuottajuutta käsittelevä ammattilaistapahtuma Helsingissä, Bio Rex, Lasipalatsi.

RYSÄ 2014 Oulussa 25.-26.11.2014
Luovien alojen toimijoiden, kehittäjien ja rahoittajien jo perinteeksi muodostunut kohtaamispaikka. Varaa aika kalenteriisi, lisätietoa lähiaikoina Luova Suomi -sivustolla.

Mentorointivalmennus - ammatillisen osaamisen kasvu ja kehittyminen työuralla 9.10.2014
Valmennus kaikille työpaikalla tapahtuvasta vastavuoroisesta oppimisesta, henkilöstön kehittämisestä ja hyvien käytäntöjen soveltamisesta kiinnostuneille henkilöille.

NÄE, KOE, TEE - koulutuspäivä yhdistyksen strategiatyöhön 23.10.2014
Työvälineitä yhdistysten tulevaisuuden suunnan määrittelyyn strategian keinoin.

MindTrek Festival 4.-6.11.2014
MindTrek is an international three-day forum about the future of tech, knowledge and media.

KreaNord Investors -työpaja 16.10.2014 Loft Helsingissä, Yle Iso Paja
Pohjoismainen KreaNord Investors -verkosto ja Luovien alojen verkosto järjestävät työpajan sijoittajille ja luovien alojen yrittäjille. Työpajaa vetää Javier Echarri, Private Equity and Venture Capital expert.

Entrepreneurship in Arts education - workshop in Finland

Invitation for student to professional in the creative fields - come join one of the five workshops in each of the five Nordic countries this autumn. The workshops are of value for educators and educational planners.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto

Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta(at)gmail.com.

Ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi

Projektiassistentti Ulla Karhu, ulla.karhu(at)aalto.fi