Tiistai 27.8.2013 11:19

Mediapoliksessa kohtaavat Yle, yritykset, opiskelijat ja kaupunkikehitys.

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Mediapolis avautuu tänä syksynä sekä symbolisesti että konkreettisesti. Mediapolista kehittävät Tampereen kaupunki, Yleisradio, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Technopolis.

Avautuminen, verkottuminen ja kohtaaminen ovat Mediapoliksen toiminnan keskeisiä periaatteita. Käytännön tasolla yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyö helpottuu perjantaina 30.8., jolloin käyttöön saadaan uudistetut vastaanotto- ja kokoustilat sekä ravintolapalvelut. Myös kulku alueelle parantuu, kun kiinteistön ympärillä olevaa aitaa poistetaan ja kulunvalvonta muuttuu.

– Tavoitteena on, että Mediapolis on 5–10 vuoden kuluttua merkittävä ja kansainvälinen luovien ja ict-alojen ekosysteemi, jossa työskentelee ja liikkuu päivittäin pari tuhatta ihmistä, kertoo Technopoliksen Tampereen johtaja Satu Eskelinen.

Maailmalla keskukset rakentuvat useimmiten yhden toimialan ympärille. Mediapoliksessa kohtaavat kaksi eri toimialaa: sisällöt ja teknologia. Uudet ideat ja innovaatiot syntyvät juuri tästä kahden alan yhteentörmäyksestä.

– Opiskelijoiden ja pitkään alalla olleiden tekijöiden kiinteästä päivittäisestä yhteistyöstä odotetaan kehittyvän uusia ajatuksia ja toimintaa sekä uusia malleja työelämään ja opiskeluun, sanoo Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori Markku Lahtinen.

Myös Yle näkee Mediapoliksen parantavan sen edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä: palvella kaikkia suomalaisia, tuottaa arvoa yhteiskunnalle ja ylläpitää sekä uudistaa media-alan osaamista. Ylelle keskeistä ovat saman katon alla syntyvät kumppanuudet ja toiminnan pitkäjänteisyys.

Suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan juuri nyt myös ennakkoluulottomuutta, rohkeutta ja kykyä tehdä asioita kokonaan uudella tavalla. Yle kantaa tätä vastuuta ja Mediapolis osaltaan todistaa, että kykyä uudistumiseen löytyy, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Mediapolis –kehittyvä tarinankerronnan ja digitaaliteollisuuden keskus
 
Technopolis osti lokakuussa 2012 kiinteistön Yleltä, joka jäi vuokralaiseksi pitkällä vuokrasopimuksella. Yleltä vapautuu vuosien mittaan noin 10 000 m² tilaa muille yrityksille ja oppilaitoksille, näistä ensimmäiset 6 000 m² syyskuussa 2014. Tontilla on lisäksi rakennusoikeutta jäljellä noin 15 000 m², joten mediakampuksen laajeneminen on huomioitu alueen suunnittelussa.
 
Ensimmäisenä vapautuviin tiloihin on solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Tampereen ammattikorkeakoulu, jonka elokuvan ja television koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma ja Degree Programme in Media muuttavat Mediapolikseen syyslukukaudeksi 2014. TAMKin myötä Mediapolikseen tulee 400 opiskelijaa.
 
Myös ensimmäiset yritystilat valmistuvat syksyllä 2014. Tiloista kiinnostuneet yritykset voivat ottaa yhteyttä Mediapoliksen uutena kampusvastaavana juuri aloittaneeseen Saara Eskolaan.
 
Mediapolikseen voi tutustua myös uusilla nettisivuilla www.mediapolis.fi, joiden toteutuksesta vastaavat korkeakouluopiskelijat Ville Toni ja Douglas Simon sekä TAMKin viestintäsuunnittelija Essi Kannelkoski.
 
TAMK koordinoi Pirkanmaan liiton hallinnoimaa ja pääosin EAKR-rahoitteista Mediapolis-hanketta.
« takaisin