Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa!

Luova Suomi toivottaa lämmintä kesää ja rentouttavaa loma-aikaa!

Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelmassa jatkuva haku
Hämeen ELY-keskus on avannut jatkuvan haun rahoittamiinsa valtakunnallisiin kehittämisohjelmiin. Haussa on avoinna muun muassa Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma.

Arvokas työelämä: Työ tarvitsee liikettä-seminaarin videokooste julkaistu!
Työelämä tarvitsee liikettä -seminaari järjestettiin Vierumäellä 10.6.2013, jossa tarkasteltiin suomalaisen työelämän kehittämistä liikunnan näkökulmasta. Katso tapahtuman videokooste!

@Diversity - ideahaku Euroopan kulttuuri- ja luoville aloille
Kilpailussa etsitään tuoreita ja innovatiivisia ideoita Euroopan kulttuuri- ja luovia aloja varten. Kilpailu on avoinna 19. elokuuta saakka.

Ole voittaja! Esittele ideasi maailmalle – CBC
Creative Business Cup, CBC, on kilpailu luovan alan yrittäjille. Tanskassa järjestettävässä kansainvälisessä kisassa on mukana osallistujia yli 40 maasta. Kilpailuun voi osallistua jokainen, jolla on luoviin aloihin liittyvä ainutlaatuinen bisnesidea.

Luovien alojen vientinäyttely – vielä ehtii mukaan Frankfurtiin 2014!
Luovan talouden agenttien ja managerien yhdistys AGMA ry. on kevään ja alkukesän ajan kiertänyt esittelemässä Frankfurtin Suomi-asema-vientinäyttelyä. Varsinainen hakuaika Frankfurtiin päättyy lomien jälkeen elokuussa, joten mukaan ehtii vielä hakea.

New Cut! vientihankkeen kärkiprojektit valittu
New Cut! -hanke yhdistää suomalaiset elokuvan, TV:n, muodin, muotoilun ja musiikin tekijät kehittämään toimintaansa sekä nostamaan yhdessä esiin suomalaista luovaa teollisuutta New Yorkissa.

Tietoa, karismaa ja käytännön perspektiiviä
Kotkassa on upea entinen satama-ahtaajien kiinteistö Ankkuri, johon on tavoitteena käynnistää luovien alojen, taiteen ja kulttuuritoiminnan keskus. Cursor Oy ja Kotkan kaupunki hakevat apua suunnitteluun: tarvitaan tietoa, karismaa ja käytännön perspektiiviä. Vastausaikaa tarjouspyyntöön on 2.8.2013 saakka.

Suomalainen sirkus keräsi lähes puoli miljoonaa katsojaa vuonna 2012
Suomalaisia sirkusesityksiä tilastoitiin vuonna 2012 yhteensä 1340 esitystä. Niiden keräämä yleisömäärä oli 456 759 yleisökäyntiä. Edellisvuoteen verrattuna sirkuksen yleisömäärä jatkoi kasvuaan 10% vauhdilla. Sirkustilastossa ovat mukana sekä sirkusryhmien esitykset että Sirkus Finlandia perinteisen kiertävän sirkuksen edustajana.

Creativity World Forum Tampereella tammikuussa 2014 - Osta liput nyt edulliseen kesähintaan!
Kerroimme jo edellisessä uutiskirjeessämme Creativity World Forum-taphtumasta. Elämyksellisessä bisnestapahtumassa on mukana kotimaisia huippuja, kuten Kone Oyj:n Antti Herlin, Marimekon Mika Ihamuotila sekä Aalto-yliopiston innovaatioprofessori Liisa Välikangas sekä maailman arvostetuimpia yritysvalmentajia ja näkemyksellisiä innovaattoreita. Lippuja on nyt saatavilla edulliseen kesähintaan.



Pienet tuotemerkit pinnalle!
Mihin itsenäinen suunnittelija saa tuotteitaan esille? Miten yhdistää merkityksellinen työ ja kannattava liiketoiminta? Mistä löytää kumppaneita poikkialaisiin projekteihin? Luovalla kohtaamispaikalla avattiin monta näkökulmaa pienyrittämiseen ja yhdessä tekemiseen.




Käsillä tekeminen sopii insinööreille - Grape People auttoi VTT:tä organisaation uudistamisessa
Uuden tiimin käynnistäminen vuonna 2010 tarjosi teknologiasta liiketoimintaa kehittävälle VTT:lle tilaisuuden hyödyntää taidelähtöisiä työpajamenetelmiä.

 

Kuvatiedot:
Tervehdyskuva: plastAnka (Flickr, Creative Commons), Hyvä juttu!: neoluk (Flickr, Creative Commons)


 Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA JA MUITA TAPAHTUMIA

Lastenkulttuurin tulevaisuuden tekijät
18.7.2012 Pori
Tervetuloa valtakunnalliseen foorumiin, joka kokoaa lasten ja nuorten parissa toimivia yhteisöjä ja tekijöitä rakentamaan laajempaa perustaa lasten ja nuorten kulttuurityölle ja edunvalvonnalle.

Kotiseutupäivät: Musiikki ja eteläpohjalaisuus viime vuosituhannelta nykypäivään
9.8-11.8.2013 Seinäjoki
Nelipäiväisen tapahtuman teemana on "Rytmi yhdistää".

Joustoa ja näkkileipää? Keskustelua teatterityön teettämisen ehdoista ja mahdollisuuksista
9.8.2013 Tampere
Suomen Teatterit ry toteuttaa perjantaina 9.8. aamupäivällä seminaarin Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton kanssa.

Kenelle teatteria tehdään vuonna 2030?
9.8.2013 Tampere
Suomen Teatterit ry järjestää pe 9.8.2013 toisen seminaarin iltapäivällä yhteistyössä Kulttuuria kaikille –palvelun kanssa. Tilaisuudessa keskustellaan moninaisuudesta, saavutettavuudesta ja tulevaisuuden teatterin haasteista.

Organisaatioiden estetiikka
22.8-24.8.2013 Helsinki
Metanoia-instituutti ja Organisaatiodynamiikka FINOD järjestävät organisaatioiden johtajille, konsulteille, työnohjaajille ja kehittämistyön ammattilaisille Organisaatiodynamiikan ja konsultaatiotyön konferenssin.

Kulttuurin Kaukametsä -seminaari
4.9-5.9.2013 Kajaani
Kulttuuria kaukana vai kaukana kulttuurista? Saavuttaako taide- ja kulttuurielämä kaukaisimmatkin kolkat? Ovatko kulttuuripalvelujen kuluttajat tasa-arvoisia?

Luova kohtaamispaikka: Kaupunki kohtaa muotoilun, osa 1
16.9.2013 Helsinki
Kaksiosaisessa (ma 16.9. & ke 18.9.) miniseminaarissa keskustelua sekä esimerkkejä yhteistyöstä julkisen sektorin ja muotoilijoiden välillä.

Luova kohtaamispaikka: Kaupunki kohtaa muotoilun, osa 2
18.9.2013 Helsinki
Kuinka muotoilun avulla voidaan kehittää toimiva kaupunki? Miniseminaarin toinen osa.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta(at)gmail.com.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Kristine Matilainen, kristine.matilainen(at)aalto.fi