Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa!

Alkukesän tervehdys Luova Suomelta!

Yhdistykset palvelemassa yhteiskuntaa - ja toteuttamassa itseään -casebook julkaistu
Hyvinvointia luovat ratkaisut syntyvät rohkeista kokeiluista, jotka pureutuvat ihmisten tämän hetken tarpeisiin ja ennakoivat tulevia. Kulttuurin ja taiteen, liikunnan ja urheilun sekä nuorisotyön parissa ihmiset voivat toteuttaa itseään sekä olla yhteydessä toisiin ihmisiin. Alat kytkeytyvät vahvasti myös hyvinvoinnin edistämiseen ja ennaltaehkäisevään työhön.

Innovaatiotutkimuksen haku: Ekosysteemit, ulkoisvaikutukset ja uudistuva innovaatiopolitiikka
Tekesin vuoden 2013 innovaatiotutkimushaku on avattu. Tekes rahoittaa vuosittaisten teemakohtaisten hakujen kautta innovaatioympäristöä palvelevaa tutkimusta eli innovaatiotutkimusta, joka on suunnattu julkista tutkimusta harjoittaville organisaatioille.

Helsinki Think Company – kaupungin ja yliopiston uusi yrittäjyyden kohtaamispaikka avattu!
Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto ovat aloittaneet yrittäjyyttä edistävän yhteistyön perustamalla ydinkeskustaan kohtaamispaikan uudenlaiselle yrittäjyydelle. Helsinki Think Company on yhteisöllinen työtila, jossa opiskelijat, tutkijat ja yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat verkostoitua.

Kansainvälinen Premio Faenza -huippupalkinto Suomeen
Erittäin arvostettu kansainvälinen Premio Faenza -huippupalkinto on myönnetty seinäjokelaiselle Amfora-taiteilija Päivi Rintaniemelle. Kilpailun pääpalkinto luovutettiin 25.5.2013 näyttelyn avajaisten yhteydessä.

Creative Clash – Soveltavan taiteen tila Euroopassa
Eurooppalainen Creative Clash-hanke on hiljattain julkaissut kolme mielenkiintoista raporttia soveltavan taiteen toiminnasta muilla sektoreilla. Julkaisut tuovat eri näkökulmista uutta tietoa taiteen menetelmien, palveluiden ja tuotteiden, sekä ammattilaisosaamisen soveltamisesta muilla aloilla.

Muuttunut työ vaatii uutta työhyvinvointiajattelua
Eero Riikonen haastaa uudessa kirjassaan Työ ja elinvoima nykyisen työ- ja työhyvinvointiajattelun. Siihen tarvitaan kipinöitä harrastuksista, leikistä ja taiteesta – asioista, jotka tuovat elinvoimaa.

Kulttuurista särmää matkailun kehittämiseen
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on yhdessä Culture Finlandin kanssa teettänyt kaksi selvitystä kulttuurimatkailun kehittämisestä. Tuoreet julkaisut on kirjoittanut Marianne Lehtimäki.



Luova Suomi asiantuntijaraati: perinteinen työaikakäytäntö voi olla merkittävä haitta luovan ajatustyön tekemiselle
Luova Suomen asiantuntijaraadin mukaan perinteisellä työaikakäytännöllä voi olla merkittävä haitta luovan ajatustyön tekemiselle. Raati kokee, että luovien ideoiden syntyminen ei näe aikaa eikä paikkaa.

Kulttuuri ja liikunta auttavat työyhteisöä oppimaan
Kulttuuri ja liikunta-ala ovat alueita, joissa ihminen on kokonaisvaltaisesti läsnä. Kun tämä läsnäolo saadaan mukaan työntekoon, voidaan odottaa hyviä tuloksia esimerkiksi innovoinnissa. Kolmannen lähteen Casebook ”Yhdistykset palvelemassa yhteiskuntaa – ja toteuttamassa itseään” kokoaa yhteen keskeisimmät löydökset hankkeen matkalta vuosina 2008-2013.



Osallistavan teatterin avulla turvallisuusohjelma osaksi yrityksen toimintakulttuuria

Rakennusalan (väylien ruoppaus ja laiturirakentaminen) yritys Terramare koki työturvallisuusarvojen sisäistämisen työnjohdossa haasteelliseksi. Yritys päätti valjastaa Forum-teatterimenetelmän avuksi turvallisuusohjelman jalkauttamiseksi.

http://kreanord.org
Pohjoismainen kulttuuri- ja luovien alojen yhteistyö on ollut aktiivista. Täältä saat uusimmat tiedot julkaisuista, aloitteista, tapahtumista ja projekteista ruotsiksi ja englanniksi. Tilaa myös uutiskirje!

Kuvatiedot:
Tervehdyskuva: ZakVTA (Flickr, Creative Commons), Blogi: Kristine Matilainen, Hyvä Juttu!: ttstam (Flickr, Creative Commons)


 Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA JA MUITA TAPAHTUMIA

Näkymätön näkyväksi - teatterilähtöinen kehittämis-uudistamisen orientaation demo
3.6.2013 Hollola
Tervetuloa kokemaan, mitä taideperustainen toimintadynamiikka voi tarkoittaa SOTE-organisaation uudistamisessa! Demo on tarkoitettu juuri sinulle kehittämisestä ja innovaatiotoiminnan edistämisestä vastaava johtaja, esimies tai päällikkö.

Luova kohtaamispaikka: Taiteen välittävän portaan kehittäminen Suomessa
5.6.2013 Helsinki
Vaahto on valtakunnallinen tuottaja- ja välittäjähanke, jonka tavoitteena on uusien toimintamallien luominen esittävän taiteen, erityisesti musiikin ja tanssin vapaalle kentälle. Luovalla kohtaamispaikalla kuullaan tuottaja- ja välittäjäverkoston rakentamisesta sekä osaamisen jakamisesta ja vaihdosta.

Puheenvuoroja ja ajatuksia tilojen luovasta käytöstä
5.6.2013 Kouvola
Tyhjäksi jääneiden tilojen uudelleenkäyttö, vaikka väliaikainenkin, luo uutta uskoa, ilmettä ja mahdollisuuksia paikkakunnalle. Tule kuulemaan, millaisiin tiloihin puhalletaan uutta henkeä ja miten, miten tarinoita voidaan hyödyntää elämyksellisten julkisten ympäristöjen ja tilojen suunnittelussa tai mikä on luovien tilojen vaikuttavuus.

Cities. Crisis? Creativity! Modelling Creative Zones
13-15.6.2013 Utrecht
Sign up for the International CURE Knowledge Event in Metaal Kathedraal, Utrecht, The Netherlands

Elokuvamatkailun ja tuotteistamisen seminaari Turussa
14.6.2013 Turku
Perjantaina 14.6.2013 Turussa on luvassa Mini-EAVE ja Elokuvabisnes & matkailullinen tuotteistaminen -rinnakkaisseminaarit. Mini-EAVEsta kerroimmekin jo viime uutiskirjeessä. Tapahtuma on tarkoitettu audiovisuaalisen alan ja matkailun ammattilaisille sekä kaikille tuotteistamisesta kiinnostuneille yrityksille.

Pori Jazz for Professionals - tapahtumatuotannon kesäseminaari
16.7-18.7.2013 Pori
Welcome to the seventh International Event Management Summer Seminar which will be held at the University Consortium of Pori during the Pori Jazz Festival. The theme of the seminar this year is value co-creation in the experience economy.

TEKIJÄ-hankkeen ja Kierre-projektin yhteinen päätösseminaari
7.8.2013 Tampere
TEKIJÄ-hanke ja Kierre-projekti järjestävät yhteisen päätösseminaarinsa Tampereen Teatterikesässä.

Media & Message 2013
8.8-9.8.2013 Naantali
Media & Message on Suomen suurin sähköisen median ammattilaistapahtuma, johon osallistuu vuosittain lähes 200 television ammattilaista. Naantalissa järjestettävä Media & Message kokoaa yhteen kaksipäiväiseen seminaariin alan keskeiset toimijat sekä lukuisia kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijoita.

Welcome to the Arts and Audiences conference in Helsinki // Tervetuloa Arts and Audiences –konferenssiin Helsinkiin
21.8.2013 - 23.8.2013 Helsinki
Would you like to know how to engage bigger and broader audiences for your art form or cultural project? Do you want meet colleagues from the Nordic countries, learn form them and share experiences in audience development? Then you should find your way to Helsinki Music Centre in August!

Liiku Mieli Hyväksi-seminaari
26.8-27.8.2013 Nastola
Mielenterveysseurassa on koordinoitu alan liikuntatoimintaa 1980-luvun alusta asti. Melkein heti aloitettiin myös liikunta- ja mielenterveysseminaarien toteuttaminen. Liiku Mieli Hyväksi – hanke jatkaa omalta osaltaan tätä työtä.

Creativity World Forum Tampereella tammikuussa 2014
30.1-31.1.2014 Tampere
Creativity World Forum, eri puolilla maailmaa järjestettävä luovan talouden suurtapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa, Tampereella, yhteistyössä ICE LIVE Business Forumin kanssa.

Book the dates 28-29 January 2014 for the NordMatch conference!
28.1.29.1.2014 Tampere
NordMatch is a Nordic and Baltic network meeting gathering professionals already working with, or interested in, activities where art and culture meet other sectors of society. Last year over 150 participants met in Tallinn for two days, exchanging experiences and refining project ideas. We are now in the process of finding inspiring speakers for case presentations from all Nordic and Baltic countries.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen luovasuomi.viestinta(at)gmail.com.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Kristine Matilainen, kristine.matilainen(at)aalto.fi