Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa!

Luova Suomi toivottaa hyvää alkanutta kevättä!


Fiiliksestä fyrkkaa - Onko yritykselläsi erityisosaamista designin, soveltavan taiteen tai liikunnan menetelmistä?
Tekesin ideahaussa etsitään designin, soveltavan taiteen ja liikuntaosaamisen yrityksiä menetelmän kehittäjinä sekä mahdollisesti pk-sektorin yritystä menetelmää hyödyntävänä osallistujana ideoimaan keinoja yritysten kilpailukyvyn edistämiseen.

Hae rahoitusta kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen yhteisille hankkeille! 15.4.-17.5.2013
Kolmannen lähteen taustalla olevaan kehittämisohjelmaan "Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana" haetaan mukaan uusia hankkeita!

Muotoile Suomi -kansallinen muotoiluohjelma julkaistu
Yritykset parantavat kilpailukykyään investoimalla nykyistä enemmän muotoiluun. Muotoilu lisää tuotteiden ja palvelujen haluttavuutta ja käytettävyyttä kuluttajien silmissä. Julkinen sektori parantaa muotoilun avulla julkisten palvelujen asiakaslähtöisyyttä.

Suomi-asema-myyntinäyttely Frankfurtissa 2014 hakee osallistujia
Luovan talouden agentit ja managerit ry (AGMA) järjestää vuonna 2014 luovien alojen myyntinäyttelyn Frankfurtissa. Frankfurtin Suomi-asema on jatkoa vuonna 2011 Pietarissa menestyksekkäästi järjestetylle Suomi-asemalle, jossa mukana oli niin muotoilua, valokuvausta, kuvataidetta, musiikkia, muotia kuin AV-tuotantojakin.

Uusi musiikintekijöiden koulutusohjelma Seinäjoelle
Teosto ja Music Finland suunnittelevat uudenlaisen pysyvän koulutusohjelman aloittamista yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Seinäjoen kaupungin kanssa. Koulutus on tarkoitettu ammattimaiseen musiikin tekemiseen ja menestyksekkääseen uraan tähtääville musiikintekijöille.

Uusi käsikirja radikaalien innovaatioiden synnyttämiseen
Käsikirja radikaalien innovaatioiden synnyttämiseksi ja viemiseksi käytäntöön on valmistunut. "Playbook for Strategic Foresight & Innovation" -julkaisun ovat tuottaneet Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Stanfordin yliopiston tutkijat yhteistyössä.

Uusi julkaisu: Kirkastamolla kohti luovien alojen parempaa ja kannattavampaa liiketoimintaa
Julkaisu kuvaa Kirkastamo-toimintamallia ja sen vakinaistamisen prosessia pilottitoiminnasta kohti verkostoneuvoja-mallia. Selvitys on tarkoitettu työkirjaksi luovien alojen toimijoille, jotka etsivät polkuaan kohti yrittäjyyttä. Selvityksessä esitellään luovien alojen pohjoiskarjalaisia ja valtakunnallisia asiantuntijoita sekä alan yritystarinoita.

Training Artists for Innovation: Competencies for New Contexts -kirja julkaistu
Taiteilijat voivat taiteellisella osaamisellaan auttaa ihmisiä ja organisaatioita kehittämään omaa luovuuttaan. Onnistuakseen siinä he tarvitsevat kuitenkin taiteellisen ydinosaamisen lisäksi monenlaista erityisosaamista. Tämä tulee ilmi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun 9.4.2013 Brysselissä julkaisemassa kirjassa.

Pilottiselvitys: Rytmimusiikilla huomattavia vaikutuksia Etelä-Pohjanmaan talouteen ja työllisyyteen
Erityisesti rytmimusiikin tapahtumilla on merkittäviä vaikutuksia alueen talouteen ja työllisyyteen: Tangomarkkinoiden, Provinssirockin ja Vauhtiajojen yhteenlaskettu vaikutus Etelä-Pohjanmaan talouteen nousee lähes 19 miljoonaan euroon. Tämä käy ilmi ainutlaatuisesta rytmimusiikkiklusterin talous- ja työllisyysvaikutuksia koskeneesta selvityksestä, joka tehtiin Seinäjoen yliopistokeskuksessa.

Daniel Pink: Työntekijä tarvitsee vapautta ollakseen luova
Daniel Pink piti puheenvuoron Nordic Business Forumissa syyskuussa 2012 Jyväskylässä. Al Goren puheenkirjoittajanakin toiminut Pink puhui motivaation tieteestä.

Kansainvälistä verkostoitumista ja yhteistä osaamisen jakamista
TAIVEX2 työvaihto-ohjelma tarjosi kuudelle suomalaiselle sirkuksen, tanssin ja teatterin tuotannollisissa tehtävissä työskentelevälle ammattilaiselle mahdollisuuden työvaihtoon ulkomaille. Osallistujat ovat kirjoittaneet työvaihtojaksonsa jälkeen matkaraportit, missä he kertovat kokemuksistaan ja onnistumisistaan.

Muutos organisaatiossa, muutos esimiestyön ajattelussa: ratkaisumalleja tarinateatterista
“Isot organisaatiomuutokset vaikuttavat henkilöstöön usein myös tunnetasolla. Ne saattavat edellyttää myös asennetasolla muutosta,” näin kuvaa yksikön päällikkö Merja Ekqvist Uudenmaan ELY-keskuksesta kuluneen vuoden haasteita. Muutoksen onnistuneeseen läpiviemiseen haettiin luovia ratkaisuja.

 

Kuvatiedot:
Kaikki kuvat: Johanna Kinnari, lukuunottamatta Hyvä Juttu!: Pulpolux (Flickr, Creative Commons)


 Lisää luovan talouden asioita, ilmiöitä ja ihmisiä löydät osoitteesta www.luovasuomi.fi.
Tule tekemään verkon luovimpia sisältöjä!

SEMINAAREJA JA MUITA TAPAHTUMIA

Muutos on sattumaa ja sählinkiä! Kaupunkifoorum Salossa
21.-22.5.2013 Salo
Salossa järjestettävä XV kansallinen kaupunkifoorum keskittyy muutoksen tematiikkaan. Luovien alojen verkosto on tapahtumassa mukana Uskalluksen politiikka -teemalla.

Arvokas työelämä -seminaari: Työelämä tarvitsee liikettä
10.6.2013 Vierumäki
Arvokas työelämä –seminaari on suunnattu kaikille työelämän ja -hyvinvoinnin kehittämisestä ja liikunnallistamisesta kiinnostuneille johtajille, päättäjille ja asiantuntijoille sekä henkilöstöjohdon, työhyvinvoinnin ja liikunta-alan ammattilaisille ja luottamushenkilöille. Ilmoittaudu viimeistään 27.5!

Yhdistykset palvelemassa yhteiskuntaa - ja toteuttamassa itseään
15.5-16.5.2013 Espoo
Millaisia ovat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen yhdistysten ennaltaehkäisevät lähipalvelut? Miten näiden alojen yhdistykset ovat tarttuneet yhteiskunnallisiin haasteisiin kuten nuorten syrjäytymiseen tai liikkumattomuuteen? Mitä tarkoittaa uusi kolmas sektori? Kolmas lähde huipentaa viisivuotisen kautensa Hanasaaressa järjestettävään tapahtumaan.

Luova kohtaamispaikka: Pienet tuotemerkit pinnalle!
24.4.2013 Helsinki
Mihin itsenäinen suunnittelija saa tuotteitaan esille? Miten yhdistää merkityksellinen työ ja kannattava liiketoiminta? Mistä löytää kumppaneita poikkialaisiin projekteihin? Tule Luovalle kohtaamispaikalle kuulemaan esimerkkejä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Voiko Luovaa Työtä Dokumentoida?
7.5.2013 Mikkeli
FIDAn järjestämä seminaari soveltuu erinomaisesti luovalla alalla työskenteleville ja alan opiskelijoille tai luovan alan dokumentaation parissa työskenteleville arkisto- ja museoammattilaisille.

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA

Tekijänoikeudet liiketoiminnassa -koulutus Pienyrityskeskuksessa
23.4.2013 Helsinki
Mikä on IPR ja mitä yrityksen pitää huomioida IPR:n osalta? Millainen on hyvä sopimus ja mistä kannattaa sopia? Mitä ovat kansainväliset sopimukset? Koulutus syventää immateriaalioikeuden perusosaamista yritysten IPR-haasteisiin sekä antaa välineitä sopimusosaamiseen.

TEKIJÄ-hankkeen yhteistyömallit: viimeinen koulutusjakso
25-26-4.2013 Hämeenlinna
TEKIJÄ-hankkeen viimeisellä koulutusjaksolla kootaan yhteen hankkeessa pilotoituja toimintamalleja: esitysten kotimaista kiertuetoimintaa, kansainvälisiä vierailuja sekä residenssitoimintaa.

European Producers Workshop 2013
14.6-19.6.2013 Turku
EAVE Tuottajien Työpaja kouluttaa elokuvatuottajia kansainvälisiin yhteistuotantoihin. Huippusuositun koulutuksen intensiivinen työpaja järjestetään nyt Turussa kesäkuussa.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen kristine.matilainen(at)aalto.fi.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Kristine Matilainen, kristine.matilainen(at)aalto.fi