Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Tie auki Aasiaan: pyörätuolitanssija Risto Lång tanssii Etelä-Korean estradeilla

kuva
Kirsi Mustalahti ja Esteetön taide ja kulttuuri ry ovat edistäneet pyörätuolitanssija Risto Långin tietä maailmalle.
 

Pyörätuolitanssija Risto Lång kiersi lokakuussa Etelä-Korean estradeja uudella tanssiteoksellaan Lång Romance. Långin ja muiden tukea tarvitsevien taiteilijoiden taivalta maailmalle siivittää Esteetön taide ja kulttuuri ry.

Risto Lång on Suomen ensimmäinen pyörätuolilla liikkuva ammattitanssija. Hän aloitti soolouransa vuonna 2002 yhteistyössä kansainvälisesti tunnetun tanssitaiteilijan ja ammatillisen erityisopettajan Jari Karttusen kanssa. Långin koreografina toimii nykyään Minni Hirvonen.

Lång on esiintynyt aktiivisesti ympäri Suomea ja edustanut Suomea myös kansainvälisillä festivaaleilla. Lokakuussa Lång tanssi Etelä-Korean estradeilla. Långin Etelä-Korean kiertue käynnistyi Korean Able Art Centerissä, Suwonin kaupungissa lokakuussa. Suwonista kiertue jatkui Goyangiin, jossa Lång esiintyi ensimmäistä kertaa järjestettävässä Korea Disabled International Dance Festivalissa.

”Kiertueen tavoitteena on tutustuttaa suomalaista ja korealaista pyörätuolitanssikulttuuria toisiinsa ja selvittää mahdollisuuksia pitkäaikaiseen yhteistyöhön.” kertoo tuottaja Kirsi Mustalahti.

Kirsi Mustalahti toimii puheenjohtajana Esteetön taide ja kulttuuri ry:ssä. Tukea tarvitsevien taiteilijoiden työskentely- ja yhteistyömahdollisuuksia edistävä yhdistys tukee Långin kansainvälistymistä. Mustalahden kontaktit Etelä-Koreaan ovat laajat.

”Osallistuin Taivex-vientivalmennusohjelmaan ja rakensin opintomatkojen kautta kansainvälistä verkostoa nimenomaan taiteen ja saavutettavuuden kentässä. Olen mukana Korean Wataboshi 2012 -ohjelmassa ja vuonna 2014 Australiassa järjestettävässä Asia Pacific Wataboshi ohjelmassa. Muun muassa näitä verkostoja voin hyödyntää niin Risto Långin kuin mahdollisten muidenkin Etelä-Koreaan haluavien taiteilijoiden kansainvälisen uran edistämisessä myös tulevaisuudessa.”

Mustalahti näkee Etelä-Koreassa lukuisia yhteistyömahdollisuuksia.

”Pelkästään suomalaisuus on jo hyvä käyntikortti Etelä-Koreassa, meihin luotetaan. Korealaiset ovat hyvin kiinnostuneita muun muassa taiteen ja kulttuurin liittämisestä hyvinvointisektorin palveluihin sekä yleisesti suomalaisesta koulutuksesta. Näihin liittyvissä palveluissa meidän kannattaisi ehdottomasti tehdä yhteistyötä.”

Lisätietoa Esteetön taide ja kulttuuri ry:stä sekä Etelä-Korean verkostoista:
www.etku.fi ja kirsi.mustalahti(at)etku.fi