Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Yrittämällä kuvataiteesta ammatti

kuva
Idea omasta kuvataidealan yrityksestä syntyi, kun paluu vanhaan työpaikkaan IT-alalle ei enää pitkän hoitovapaan jälkeen tuntunut omalta: oli aika tehdä unelmasta ammatti. Kuva: Pia-Maria Pohto.

 

Ekonomi ja kuvataideyrittäjä Pia-Maria Pohto teki lapsuuden unelmastaan ammatin; Pia-Maria Art & Design tarjoaa muotokuvia, sukupuutauluja, jouluaiheisia kuvia ja kortteja sekä graafista suunnittelua yrityksille ja yksityishenkilöille. Taideyrittäjyydessä on haasteensa – toisaalta nyt saa tehdä sitä mitä rakastaa, Pohto huokaa.

Ekonomitaustasta on ollut apua. Pohto muistuttaa, että yrittäjälle asiakas on aina etusijalla. Pia-Maria Art & Designin palvelu- ja tuotevalikoima onkin asiakkaan kannalta selkeä.

”Konseptointi helpottaa ennen kaikkea asiakasta, joka kiireessä etsii sopivaa tuotetta. Toisaalta se auttaa myös itseäni ja pitää yritysideani selkeänä kaiken arjen pyörityksen keskellä.”

Entä millaista lisäarvoa kuvataiteen hyödyntäminen tuo asiakasyritykselle?

”Käyttämällä tuotteitani ja palveluitani yritys viestii arvostavansa kotimaisuutta, taiteellisia arvoja, aitoa käsityötä ja tunnelmaa.  Saatu lisäarvo piilee asiakkaiden ja sidosryhmien oivaltaessa, että tämän ajatuksella valitun tuotteen kautta myös heitä arvostetaan. ”

Pohton mukaan taidekuva on huomioarvoltaan hyvä tuote ja se toimii melkeinpä alalla kuin alalla. Kun tulee puhetta kuvataiteen eri soveltuvuusalueista, eivät ideat Pohtolta lopu. 

”Olen miettinyt kauppojen kuukauden työntekijä -kuvia: voisivathan ne olla vaikka lyijykynämuotokuvia.  Matkailualan markkinointimateriaaleissa voisi käyttää enemmän taidetta. Myös rakennusalan suunnittelu- ja esittelykuvastossa tai vaikkapa hoitoalan tiedotusmateriaalissa voisi olla taiteelleni sijaa.”

Monialaiseen yhteistyöhön Pohto suhtautuu avoimen ennakkoluulottomasti: yhteistyöideoita on kehitelty muun muassa kalusteartesaani-puolison, rumpupajan, mielenterveyskuntoutusta tarjoavan yrityksen ja eläintuhkaamon kanssa. Lisäksi tuotevalikoiman laajentaminen tekstiilipuolelle kiinnostaa myös vestonomin koulutuksen saanutta Pohtoa.

Lisätietoa:
www.pia-maria.fi

Teksti: Inka Reijonen
Kuva: Pia-Maria Pohto