Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Pelialan verkosto Playa Game Industry Hub

kuva

Playa on kaakkois-suomalainen pelialan verkosto, joka edustaa alueen peliyrityksiä, pelialan alihankkijoita ja koulutuslaitoksia sekä edistää alueen pelitoimialan kasvua ja monipuolistamista saman markkinointibrändin alla.

Homma pyörähti käyntiin vuonna 2003, jolloin Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Curson Oy keräsi pelialan osaajia yhteen. Tiimin kokoamisen, treenauksen ja monipuolisen osaamisen yhdistämisen tuloksena syntyi 2007 spin-off peliyritys Nitro Games, joka työllistää nykyään Kotkassa n. 30 työntekijää.

Suotuisan toimintaympäristön kehittäminen ja siihen jatkuva panostaminen ovat tuottaneet muutenkin tulosta; Playan toiminta on laajentunut ja tällä hetkellä Playa Game Industry Hubiin kuuluu 14 pelialan yritystä sekä kasvava määrä muita alan toimijoita.

Playan toiminnan ytimen muodostavat LevelUp-pelikehitysympäristö Kotkan Datariinassa, vahvat kontaktit pelialan kansainvälisiin markkinoihin ja tapahtumiin, verkoston yritysten yhteisten aktiviteettien ja koulutusten koordinointi sekä aloittavien peliyritysten toiminnan tukeminen. LevelUp on yhteinen työskentelytila ja pelikehitysstudio, joka tarjoaa tilat, työkalut ja ohjelmistot pelikehityksen toteuttamiseen. Tulevaisuuden osalta Playassa halutaan panostaa vahvemmin mm. demotuotantojen ja alihankintaverkoston kehittämiseen sekä kustannusliiketoiminnan käynnistämiseen.

Playa Game Industry Hub -toimintakonsepti on Suomessa ainutlaatuinen!

Lisätietoa:
www.playahub.com

Kuva: CCO 1.0 Universal Public Domain Dedication "joypad" by "Anonymous" in Open Clip Art Library.