Mikä Luova Suomi (pdf-esite) - www.luovasuomi.fi - Seuraa meitä myös Facebookissa! 

RYSÄ goes Luova Suomi!
Luovien alojen toimijoiden vuotuiset kokoontumisajot RYSÄ-päivät järjestetään tänä vuonna 16.-17.20.2012 Mikkelissä. Kuule kuumimmat puhujat ja kokeneimmat konkarit kotimaasta ja kauempaa. Näe missä mennään ja mihin ollaan menossa. Merkkaa päivä jo kalenteriisi!

Vielä ehdit hakea mukaan Luova Suomi valmennusohjelmaan
Luova Suomi valmennusohjelma Osaaminen lentoon. Asiantuntijasta pedagogiksi tarjoaa näköalapaikan erityisesti luovien ja palvelualojen yrittäjyyspedagogiikan menetelmiin, käytäntöihin sekä uusimpaan tutkimukseen. Hae mukaan 6.8.2012 mennessä! 

Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuusohjelman verkkosivusto avattu
Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurikumppanuusohjelma (NDPC) on julkaissut oman verkkosivuston osoitteessa www.ndpculture.org. Sivustolta voit tilata myös kulttuurikumppanuusohjelman uutiskirjeen.

Luova Suomi julkaisee: Sparraajan käsikirja
Luova Suomi julkaisusarjassa on ilmestynyt uusi julkaisu Sparraajan käsikirja – Askelmerkkejä luovien alojen liiketoiminnan kehittämiseen. Diges ry:n laatima käsikirja antaa kattavan käsityksen siitä, mistä luovien alojen liiketoiminnan kehittämisessä on kyse.

Politiikkakäsikirja – EU:n rakennerahastot luovien alojen kehittämisessä
Uusi politiikkakäsikirja käsittelee EU:n rakennerahastojen hyödyntämistä luovien alojen kehittämisessä. Käsikirjan on laatinut EU:n jäsenvaltioiden kulttuuri- ja luovien alojen asiantuntijatyöryhmä. 

Nestan julkaisu - luovien alojen mahdollisuudet Kiinan markkinoilla
Nestan tuoreen julkaisun mukaan luovat toimialat Iso-Britanniassa voisivat paremmin hyödyntää Kiinan markkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia sosiaalisten verkostojen avulla. 

Tutkijat perustivat tieteellisen seuran kulttuuripolitiikan tutkimuksen edistämiseksi
Helsingissä perustettiin toukokuun lopulla Kulttuuripolitiikan tutkimuksen seura. Seuran tavoitteena on edistää ja koota yhteen monitieteistä kulttuuripolitiikan tutkimusta.

Luova Suomi Pitchaus-TV (klikkaa Videoarkisto)
Hei sinä luovan alan yrittäjä tai ammatinharjoittaja! Haluaisitko esitellä osaamistasi tai tarjoamasi tuotteen tai palvelun verkkoyleisölle ja tavoittaa potentiaalisia asiakkaita tai rahoittajatahoja? Kuvaa max. 1 minuutin mittainen editoimaton video ja toimita se meille. Me julkaisemme videon Pitchaus-TV:ssämme. Lisätiedot: inka.reijonen(at)aalto.fi.

Kolmas lähde on koonnut 12 yhdistyskehittäjää yhdistysten palvelutoiminnan tueksi
Toimitko kulttuuri-, liikunta- tai nuorisoalan yhdistyksessä? Tarvitsetko räätälöityä tukea palvelutoiminnan kehittämiseen? Kolmas lähde -hanke on koonnut 12 yhdistyskehittäjää tukemaan yhdistyksiä palvelutoiminnan haasteissa.

FAVEX:in selvitys esittää kannustinjärjestelmää AV- ja pelialalle
Finnish Film and Audiovisual Exportin (Favex) tekemä selvitys taustoittaa tuotantokannustimen tarvetta ja kansainvälistä kilpailutilannetta AV- ja pelialalla. Selvitys ehdottaa Suomelle sopivaa mallia tuotantokannustimeksi. Selvityksen on tilannut Location/Destination Finland -hanke (Suomen elokuvakomissio).


Voimatoteemia luomassa Anneli Karhu, Sirpa Havukainen ja Katri Piepponen.
Kuva: Noora Heikkinen.
 

Paperimassatoteemista voimaa ja jaksamista kirjaston väelle
Joensuun pääkirjastossa toteutetussa Kirjaston voimatoteemi -projektissa on edistetty työhyvinvointia paperimassa-veistoksen eli voimatoteemin avulla. Projekti on yksi Taiten tuottoa -hankkeen pilottiprojekteista. 

www.labforculture.org
LabforCulture.org on Euroopan laajuinen kulttuurin ja taiteen informaatioverkosto. Kattavalta sivustolta löydät tietoa, tutkimuksia ja analyyseja kulttuurisesta yhteistyöstä sekä työvälineitä ja alustan kansainväliseen verkostoitumiseen, keskusteluun ja tietojen jakamiseen.
 


 

Luova Suomi lomailee heinäkuussa. Haluamme tämän uutiskirjeen myötä toivottaa kaikille oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää! Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy elo-syyskuussa.

TAPAHTUMIA

RYSÄ goes Luova Suomi 2012
16.-17.10.2012 Mikkeli
Kuule kuumimmat puhujat ja kokeneimmat konkarit kotimaasta ja kauempaa. Näe missä mennään ja mihin ollaan menossa. Tapaa uusia kasvoja ja vahvista verkostojasi. 

Pori Jazz for Professionals -seminaari
17.7.-19.7.2012 Pori
Tapahtumatuotannon kesäseminaarissa teemana palvelumuotoilu tapahtuma-tuotannossa ja elämystaloudessa. 

MEDIA & MESSAGE 2012
8.8.-9.8.2012 Naantali
Televisioalan ammattilaistapahtuma kokoaa yhteen alan ammattilaiset ja kansainväliset asiantuntijat - sekä tarjoaa katsauksen toimialan tulevaisuuteen. 

Luova tila - Skapande miljö loppuseminaari
22.8.2012 Porvoo
Tule kuulemaan luovan alan keskuksien toimintamalleista ja Luova tila -hankkeen tuloksista!

Yrittämällä yhdistys vahvistuu! -seminaari
5.9.2012 Helsinki
Seminaarissa jaetaan tietoa ja näkemyksiä mahdollisuuksista vahvistaa yhdistyksen toimintaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden keinoin.  

Voimaa taiteesta: kansainvälinen seminaari
27.9.-28.9.2012 Vantaa
Seminaarissa puhuttavat kansainvälisten asiantuntijoiden johdolla taiteen ja sosiaali- ja terveysalan yhteistyömallit.

Cultural Entrepreneurship Conference (CEC)
10.12.-11.12.2012 Pori
Konferenssissa tarkastellaan kulttuuriperinteen ja -tuotannon sekä luovan talouden ja taiteenalan toimijoiden muodostamia yrittäjäverkostoja ja -kumppanuuksia ja niiden merkitystä alueen tai paikan brändille.

Service Innovation Concretized 2012
22.-23.11.2012 Rovaniemi
Merkkaa jo kalenteriin palvelumuotoilun seminaari ja työpaja! 

TEKIJÄ: Performing Arts Market
9.8.-10.8.2012 Tampere
Performing Arts Market kokoaa yli 35 esittävän taiteen ryhmää ja 20 esitysdemoa saman katon alle!  

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA 

Luova Suomi: Osaaminen lentoon. Asiantuntijasta pedagogiksi
30.8.-7.2.2013
Asiantuntijasta pedagogiksi -valmennusohjelma tarjoaa näköalapaikan erityisesti luovien ja palvelualojen yrittäjyyspedagogiikan menetelmiin, käytäntöihin sekä uusimpaan tutkimukseen. 

Aalto Professional Diploma
23.10.-16.5.2013 Helsinki
Luovien ja palvelualojen yrittäjyyden ja liiketoiminnan kehitysohjelma nostaa liiketoimintasi siiville.  

LivingLab Summer School
20.8.-23.8.2012 Helsinki
Yrityksiä, tuotekehittäjiä, muotoilijoita, virkamiehiä, poliitikkoja ja tutkijoita yhteen kokoavan Summer Schoolin teemana avoimen, käyttäjälähtöisen innovaatiotoiminnan mahdollisuudet aluekehittämisessä.

Turun Osaattori: Taiteilijana vanhustyössä -koulutus
Koulutuksen avulla taiteilijat ja luovan alan ammattilaiset saavat tietoa, miten viedä omaa osaamistaan vanhusten hoivayksiköihin. Hae mukaan 7.8.2012 mennessä!

 

 

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Tämä uutiskirje on lähetetty Luova Suomen uutiskirjeen tilaajille. Mikäli et halua uutiskirjettä jatkossa, lähetä pyyntö poistua postituslistalta osoitteeseen inka.reijonen(at)aalto.fi.
 
Luova Suomi on luovien alojen tekijöiden avoin foorumi, joka tarjoaa tietoa, kohtaamismahdollisuuksia ja tilaa toimia, näkyä ja vaikuttaa luovien alojen parissa työskenteleville sekä alasta kiinnostuneille.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi