Noora Vaaraniemi, Luovien alojen verkosto • Tiistai 3.4.2012 12:09

Luovia alojen ja muiden alojen yrittäjien matchmaking-tapahtumat, LUOTU-päivät, on kerännyt jo reilusti yli 1000 osallistujaa ympäri Suomen. Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa yrittäjiä toisiinsa eri aloilta ja löytää näin uusia kontakteja sekä mahdollisia yhteistyökumppaneita. Tutustuminen tapahtuu 30 minuutin kahdenkeskisissä tapaamisissa, joita päivään mahtuu useampi. Kevään LUOTU-päivät vierailivat maaliskuussa Jyväskylässä ja Kotkassa.

Kotkan Höyrypanimossa järjestettyyn LUOTU-päivään saapui paikalle lähes 40 yrittäjää, mukana myös kouvolalaiset Vanir Productions Oy:n perustajat Kari Salonen ja Lassi Savola. Miesten av-alan yritys on toiminut vajaan vuoden tarjoten laaja-alaisesti media-alan palveluita niin yrityksille kuin muillekin organisaatioille. ”Järjestimme juuri alakoululaisille videopajan, jossa oppilaat tekivät omia lyhytelokuvia. Niistä tuli mahtavia!” Yrityksen kotipaikaksi valikoitui Kouvola hyvien yhteyksien, edullisen vuokratason, Kouvolan Innovation -kehitysyhtiön palvelujen sekä erityisesti sopivan kummifirman, VisDom Oy:n, löytymisen myötä.

Millä mielellä LUOTU-päivään?

”Vähän skeptisesti lähdettiin liikkeelle, mutta tapahtuma onkin hyvin järjestetty ja tapaamisissa on tullut hyviä kontakteja”, tuumailivat yrittäjät. Vientiä miehillä onkin riittänyt ja uusia tapaamisia on sovittu tiuhasti päivän aikana. ”Olemme avoimin silmin matkassa ja tavoite on oikeastaan tavata väkeä mahdollisimman monelta alalta”, Kari kertoo. ”Luovien alojen osaajat tarvitsevat myös muiden alojen osaamista ja tietoa, johon tuoda omaa osaamistaan”, Lassi jatkaa. Hetken jutustelun katkaisee kellon kilahdus, joka ilmoittaa tapaamisen päättymisestä, ja näin Vanir Productions jatkaa seuraavaan tapaamiseen.


Mitä jäi käteen?

”Paljonkin, näin parin viikon jälkeen tapahtumasta se on poikinut yhteydenottoja ja mahdollisesti työprojektejakin. Haluamme kyllä olla jatkossakin mukana vastaavanlaisessa tapahtumassa” Kari vastaa.

LUOTU-päiviä järjestää kansallinen Luovien alojen verkosto (työ- ja elinkeinoministeriö) yhteistyössä verkostoon kuuluvien alueiden ja paikkakuntien kanssa. Seuraavaksi luotuillaan Oulussa 17.4. Ilmoittautua voit 9.4.2012 mennessä osoitteessa: www.luotupaivat.fi/oulu 

Vanir Productionsin yrittäjät verkostoitumassa.

« takaisin