Luovan Suomen Policy-työryhmä haastaa poikkisektoriseen ajatteluun!

Luovan Suomen kokoon kutsuma Policy-työryhmä kokoontui maaliskuun alussa Musiikkitaloon keskustelemaan yliopistojen roolista osana uusiutuvaa taloutta. Työryhmän tavoitteena on avata keskustelua talousrakenteen murroksesta muun muassa työ-, elinkeino- ja innovaatiopolitiikan sekä koulutus- ja kulttuuripolitiikan näkökulmista.


Hyvä juttu!: Graffititaide osana arjen ympäristöjä

Taidemainostoimisto Grafindustrial Oy haluaa tuoda taiteen lähemmäksi ihmisten arkea. Taideulkomainontaa, toimitilamaalauksia sekä erilaisia visuaalisia tempauksia toteuttava yritys rakentaa kiehtovampaa kaupunkikuvaa ja erottuvia brändejä sekä tarjoaa samalla nuorille ja lahjakkaille taiteilijoille työtilaisuuksia.


Pitchaus-TV: Elina Arponen, Tribe Studios

Luova Suomen Pitchaus-TV:ssä Elina Arponen Tribe Studios Oy:sta. Tribe Studios tekee laadukkaita draamapelejä, jotka nautitaan tunnin mittaisina elämyksinä. Draaman jokaista hahmoa pelaa oikea ihminen, mikä tekee tarinan kulusta jatkuvasti muuttuvan. Ensimmäinen draama on luksus-jahdille sijoittuva Velvet Sundown.
www.tribestudios.com 


Blogissa Inka Reijonen: Designjuna Helsinki - Rovaniemi

Luova Suomi matkasi designjunan kyydissä Helsingistä Rovaniemelle helmikuun lopulla. Junamatkan aikana syntyi uusia muotoiluratkaisuja, hankeideoita ja yhteistyöverkostoja. Rovaniemellä odotti Rovaniemi Design Weekin tarjonta!


SYVENNY...

Bisnes, Trendit & Muotoilu -seminaarissa pohdittiin designin merkitystä liiketoiminnassa

Mikä merkitys trendeillä ja designilla on liiketoiminnassa? Bisnes, Trendit & Muotoilu -seminaarissa 23.2.2012 kuultiin ajankohtaista asiaa muotoilun hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Seminaari oli osa Rovaniemi Design Weekia. 

Valion designmaidot - luova osaaminen suuryrityksen apuna

Suomen johtavin maitotalo Valio Oy julkisti lokakuussa 2011 suomalaisten huippumuotoilijoiden suunnittelemat designmaitotölkit. Työt ovat kunnianosoitus suomalaisilla perhetiloilla tuotetulle suomalaiselle maidolle.

TIESITKÖ?

The European Creative Industries Alliance käynnistyi

The European Creative Industries Alliance (ECIA) käynnistyi 27.-28.2.2012 Innovation Festival (IF) Finale -tapahtuman yhteydessä Milanossa. Politiikka-aloitteen tavoitteena on luoda yhteisiä suuntaviivoja luovien alojen tukemiselle Euroopassa.

Osaattori-hanke kehittää uusia urapolkuja taiteilijoille

Viime vuosina on noussut voimakkaasti esiin keskustelu taiteen terveyttä ja hyvinvointia edistävistä vaikutuksista. Monet tutkimukset ja projektit ovat käytännössä osoittaneet taiteen myönteiset vaikutukset ja monipuoliset mahdollisuudet. Osaattori-hanke on tarttunut haasteeseen tarjoamalla koulutusta sekä ammattitaiteilijoille että hoiva-alan ammattilaisille.

HYÖDYNNÄ!

Pääomarahasto Vision+ rahoittaa luovaa alaa

Uusi pääomarahasto Vision+ rahoittaa uusiin digitaalisiin kuluttajatuotteisiin, peleihin ja mobiili- ja tietokonesovelluksiin. Vision+ rahoittaa itse tuotetta eikä yritystä.

Julkisen tiedon hyödyntäminen avaa liiketoimintamahdollisuuksia

Valtio, kunnat ja julkiset organisaatiot keräävät suuren määrän erilaista tietoa, mm. paikkatietoa, säätietoa, väestötietoa ja ympäristötietoa. Osittain tätä tietoa on alettu tarjoamaan sekä kansalaisten että yritysten käyttöön ilmaiseksi. Tämä avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. 

Tunnustele Tekesiä

Etsitkö rahoitusta tuotekehitykseen? Voisiko tuote- tai palvelukonseptisi sopia Tekesin rahoitettavaksi? Testaa mahdollisuus Tekesin tunnustelupalvelun avulla. 

 

Kuvatiedot:
Kuva 1: Inka Reijonen
Kuva 2: Samu Hintsa
Kuva 3: Kuvakaappaus Apogee Productions Oy:n kuvaamasta pitchausvideosta

TAPAHTUMIA

Tuottaja 2020 Tulevaisuusseminaari ja tutkija-/kehittäjätapaaminen 14.3.2012 Helsinki

Tuottaja2020 -hankkeen loppuseminaarissa Kulttuurituotannon tulevaisuudessa kaikki on toisin? pohditaan kulttuurituotannon mahdollisuuksia ja haasteita tulevaisuudessa. Ennen seminaaria järjestetään kulttuurin välittäjäportaan tutkija- ja kehittäjätapaaminen.

JOHDE: Tapahtumakaupunki Oulu -seminaari 21.3.2012 Oulu

Keskustelevan seminaarin tavoitteena on jakaa osallistujille tietoa eri tapahtumakaupunkien hyvistä käytännöistä ja Oulusta Pohjois-Suomen merkittävänä tapahtumakaupunkina!

Global Fashion Business -seminaari 26.4.2012 Helsinki

GLOBAL FASHION BUSINESS -seminaarissa tarkastellaan kansainvälisten muotialan yritysten virtuaalista tuotehallintaa ja 3D -tuotemallinnusta.

Teollisen muotoilun tarinoita -seminaari 10.5.2012 Mikkeli

Seminaarissa etsitään huippupuhujien johdolla vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Miten muotoilu vaikuttaa suomalaisten yritysten kilpailukykyyn? Entä miltä näyttää tulevaisuuden muotoilu?

Tarinoita pohjoisesta 2012: Arktinen elokuva ja soveltavat taiteet -konferenssi 10.-12.4.2012 Inari

Kansainvälinen konferenssi kokoaa yhteen luovien alojen ja matkailualojen  asiantuntijoita keskustelemaan siitä, miten toimialat voisivat työskennellä yhdessä pohjoisten alueiden parhaaksi.

Creative Lapland 2012 -seminaari: Rajattomat mahdollisuudet 18.4.2012 Rovaniemi

Matkailun ja elämystalouden ammattilaisseminaarissa pohditaan, millaisia mahdollisuuksia uudet teknologiset ratkaisut, syvällinen asiakasymmärrys, palveluiden käyttäjäkeskeinen suunnittelu sekä tulevaisuuden ennakointi luovat matkailualalle.

Oivallus -verkkoseminaari 13.3.2012

Oivallus-seminaarissa voit kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja nykypäivän ja huomisen oivalluksista. Ilmoittaudu mukaan seminaarin weblähetykseen ja ota osaa keskusteluun Twitterissä!

DMI Conference: Consumer + Citizen + Community + Society 25-26 April 2012 Helsinki

What is the role of design leadership in the new world of collective design? Top speakers from Finland and abroad will give insights into the roles and meaning of collective design.

Produforum: Arts & Business toimijoiden tapaaminen 4.5.2012 Helsinki

Suomalainen Arts & Business kenttä esittäytyy! Lisäksi luvassa keskustelua taiteen ja kulttuurin liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisestä.

Dimeke: avoin tuotekehitystyöpaja 14.3.2012 Helsinki

Dimeke – tuotekehitystä digimediaan -hankkeen viimeisessä avoimessa tuotekehitystyöpajassa esitellään viisi Dimekelle tehtyä mediatuotetta/teosta, jotka valittiin kehiteltäviksi vuosi sitten pidetyssä ideakilpailussa.

Sauna from Finland: Flow Café 20.3.2012 Jyväskylä

Flow Caféssa pohditaan, mikä voisi olla edelläkävijyyttä vapaa-ajan palvelujen elämysbisneksessä. Entä mistä resursseja uusien bisnesideoiden jalostamiseen?

Real Case lab: Tietopäivät Mikkeli

Real Case Lab tietopäivät ja työpajat auttavat digitoinnin ja sähköisen arkistoinnin toimijoiden palvelujen tuotteistamista ja liiketoiminnan kehittämistä. Tietopäivien aiheina ideoiden jalostaminen ja konseptointi (13.3.2012), toimintatapainnovaatioiden löytäminen ja luominen (20.3.2012) sekä tuoteavaukset taloushallinnan näkökulmasta (28.5.2012).

Luova kohtaamispaikka keskiviikkoisin Lasipalatsilla – tapahtumatiedot nyt myös verkossa!

Luovalla kohtaamispaikalla otetaan selvää luovien alojen rahoitusviidakosta (28.3.2012) ja tutustutaan Alternative Design Capital varjotapahtumaan (11.4.2012). Luova kohtaamispaikka -tapahtumien tiedot löydät nyt myös verkosta www.luovakohtaamispaikka.fi!

KOULUTUKSIA

Luovan talouden maisteriohjelma (KTM)

Luovan talouden ja johtamisen maisteriohjelmasta valmistut luovan talouden ja kulttuurialojen liiketoiminnan asiantuntijaksi. Vahvan kauppatieteellisen osaamisen lisäksi saat luovan talouden sekä luovien ja designprosessien johtamisen osaamista. Haku päättyy 19.3.2012!

Luovat menetelmät yrittäjyyskasvatustyössä 28.3.2012 Mikkeli

Luovat menetelmät yrittäjyyskasvatustyössä -workshopissa syvennytään luovaa työtä aktivoiviin menetelmiin ja niiden hyödyntämiseen yrittäjyyskasvatustyössä. Teoriatiedon ja käytännön esimerkkien ohella osallistujat pääsevät kokeilemaan ideointitekniikoita ja -työkaluja käytännössä.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
Luova Suomi on valtakunnallinen luovan talouden verkosto, joka tarjoaa tietoa, tilaa ja kohtaamismahdollisuuksia luovien alojen parissa toimiville ja niistä kiinnostuneille. ESR-rahoitteista Luova Suomi -hanketta koordinoi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi