Vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin!

Voimme ylpeänä esitellä uudistuneet verkkosivumme: klikkaa osoitteeseen www.luovasuomi.fi! Uutuuksina mm. yrittäjille ja ammatinharjoittajille -osio, Pitchaus-TV sekä helppokäyttöiset tapahtuma- ja uutissyöttö.

Luova Suomi jatkaa työtään valtakunnallisten luovan talouden asiantuntijaverkostojen kokoajana. Käynnistymässä on yliopistojen ja oppilaitosten roolia luovassa taloudessa pohtivan asiantuntijatyöryhmän toiminta sekä luovan alan yrittäjävalmennuksen asiantuntijoiden kouluttaja-koulutus.


Luovaa pöhinää Seinäjoella rytmimusiikin tahdissa

Luovien alojen kehittämisohjelman projektipäälliköt tapasivat helmikuun alussa valtakunnallisen musiikki- ja tapahtuma-alojen MARS-tapahtuman yhteydessä Seinäjoella. Kuulumisten vaihdon ja yhteistyöaihioiden ohella ohjelmassa oli kansainvälisiä huippupuheenvuoroja, livemusiikkia ja tehokasta verkostoitumista: Tapahtuman yhteydessä kokoontuivat myös Luovien alojen verkosto ja Innovaatioverkosto. Lue lisää.


Hyvä juttu!: Pelialan mentorointiohjelma naisille

Tuotepäällikkö Sonja Kangas rakentaa verkostoa, jonka kautta kannustetaan naisia pelialalle. Naiset voivat tuoda pelialalle uudenlaista osaamista: tekeillä on muun muassa life-coachingiin perustuva joogapeli ja yhdessä pelattava tarina. Lue lisää.


Pitchaus-TV: Niina Nurminen, Art Sense Oy

Luova Suomen Pitchaus-TV:n avaa Niina Nurminen ArtSense Oy:sta. ArtSense tarjoaa toiminnallisia taidelähtöisiä valmennuksia organisaatioille, jotka kaipaavat uusia näkökulmia ja vaikuttavuutta henkilöstönsä kehittämiseen. Katso video.

Haluatko esiintyä Pitchaus-TV:ssämme? Ota yhteyttä sähköpostitse inka.reijonen(at)aalto.fi. 


Hankekynä Marjukka Lampo: Bromley by Bow Centre - Taide, kulttuuri ja hyvinvointi samassa paketissa

Voimaa taiteesta -hankkeen projektipäällikkö Marjukka Lampo muistelee blogikirjoituksessaan hankkeen benchmarking matkaa Lontooseen. Antoisa matka tarjosi mahdollisuuden tutustua kulttuurin ja taiteen soveltavaan käyttöön Iso-Britanniassa. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli vierailu Bromley by Bow Centressä, jonne päädyttiin sattumalta. Lue lisää.


AJANKOHTAISTA  

Kirjasto innovaatiolaboratoriona

Pääkaupungin metropolialueen kirjastot tarjoavat testialustan innovaatioille. Voit saada tuotteesi tai palvelusi julkiseen testiin osallistumalla Huomisen arki -toimintaan. Lue lisää.

Tekes valmistelee ohjelmaa pelialalle

Tekes valmistelee pelikehitykseen keskittyvää ohjelmaa. Luomalla kansainvälisesti merkittävä peli- ja viihdeteollisuuden klusteri pyritään säilyttämään Suomen asema pelialan huipulla. Lue lisää.

Muotoilulla toimivampia liikuntatuotteita

Metsähallituksen luontopalveluille myönnettiin ensimmäistä kertaa jaettava suomalaisen urheilumuotoilun erityisjuhlapalkinto. Muotoilu- ja liikuntatoimialojen yhteistyötä on luvassa myös jatkossa: Ready Steady GO! Finland -hanke edistää muotoilu- ja liikuntatoimialojen yhteistyön mahdollisuuksia. Lue lisää.

OSALLISTU JA VERKOSTOIDU! 

Design-junamatka Helsinki-Rovaniemi!

Millaisia muotoiluratkaisuja syntyy vuorokaudessa? 24h designkisassa muotoilun ammattilaiset luovat muotoiluratkaisuja Helsinki-Rovaniemi -junamatkan aikana. Design-junassa matkaa mukana myös iso joukko luovien alojen toimijoita: matkan aikana tutustutaan erilaisiin muotoilualan projekteihin, luodaan uusia yhteistyöverkostoja ja työstetään ideoita eteenpäin. Lue lisää.

Etsitkö kumppania Venäjältä?

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi toimii väylänä kulttuurin ja taiteen ammattilaisille sekä harrastelijoille sopivien yhteistyökumppanien löytämiseksi Venäjältä. Vuonna 2012 on suomalaisten vuoro tehdä hanke-ehdotuksia venäläisille toimijoille. Lue lisää.

Pikavalmistuskilpailussa etsitään luovia ja kekseliäitä ratkaisuja

Pikavalmistuskilpailussa etsitään luovia ja kekseliäitä pikavalmistuskelpoisia 3D-malleja. Kilpailun tavoitteena on antaa jokaiselle luovalle ja kekseliäälle tietokoneen käyttäjälle mahdollisuus tehdä haaveista totta ja tuoda omat kykynsä esiin. Lue lisää.

JULKAISUJA 

TEM julkaisi raportin tekijänoikeuksien arvonmäärityksestä

Kansainvälisille markkinoille suunnattu Suomea esittelevä vuosittainen julkaisu Focus on the Economy and Technology on julkaistu nyt jo kymmenennen kerran. Vuoden 2012 julkaisun teemoja ovat muotoilu, startup-yrittäjyys ja luonnonvaratalous. Lue lisää.


Lisää luoviin toimialoihin liittyvää tietoa, uutisia, tapahtumia ja mielipiteitä löydät Luovan Suomen verkkosivuilta. Meistä kannattaa tykätä myös Facebookissa!

Mikäli et halua Luovan Suomen uutiskirjettä jatkossa, kerro asiasta sähköpostitse (inka.reijonen(at)aalto.fi).

 

Kuvatiedot:
Kuva 1 (Laitakaupungin orkesteri): AJ Savolainen (kuva on muokattu)
Kuva 2 (Sonja Kangas): Markus Karlqvist
Kuva 3 (stillkuvakaappaus videosta, Niina Nurminen): Inka Reijonen
 

 

TAPAHTUMIA 

Pieniä ihmeitä 15.–16.2.2012 Kokkola ja Kaustinen

Vuoden 2012 ihmeet odottavat Kaustisilla ja Kokkolassa, kun Pieniä ihmeitä - seminaari luovan talouden ja kulttuurin toimijoille järjestetään keskiviikkona 15.2. Kaustisilla.

Tuottaja 2020 Tulevaisuusseminaari ja tutkija-/kehittäjätapaaminen 14.3.2012 Helsinki

Tuottaja2020 -hankkeen loppuseminaarissa Kulttuurituotannon tulevaisuudessa kaikki on toisin? pohditaan kulttuurituotannon mahdollisuuksia ja haasteita tulevaisuudessa. Ennen seminaaria järjestetään kulttuurin välittäjäportaan tutkija- ja kehittäjätapaaminen.

Rovaniemi Design Week 17.–26.2.2012 Rovaniemi

Maailman pohjoisin designviikko Rovaniemi Design Week järjestetään 17.–26.2.2012. Viikon ohjelmassa on muun muassa seminaareja, näyttelyitä, työpajoja, elokuvia, jammailua, liikuntaa, ruokaa ja paljon muuta kulttuurin ja designin ympärillä!

BISNES, TRENDIT JA MUOTOILU - Designilla menestykseen! 23.02.2012 Rovaniemi

Rovaniemi Design Weekin järjestämän bisnespäivässä puhuttavat muotoilun ja trendien merkitys liiketoiminnassa. Iltatilaisuudessa yrittäjät, muotoilijat, asiantuntijat ja sijoittajat voivat tutustua toisiinsa ja luovan bisneksen mielenkiintoisimpiin tuulahduksiin Pecha Kucha-tyyliin!

Arctic Design -seminaari 24.2.2012 Rovaniemi

Rovaniemi Design Weekin aikana järjestettävä Arctic Design -seminaari kokoaa yhteen arktisten alueiden johtavia tutkijoita ja yrittäjiä etsimään arktisen muotoilun avulla ratkaisuja kestävään kehitykseen.

Creative Lapland 2012 -seminaari: Rajattomat mahdollisuudet 18.4.2012 Rovaniemi

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävässä matkailun ja elämystalouden ammattilaisseminaarissa pohditaan, millaisia mahdollisuuksia uudet teknologiset ratkaisut, syvällinen asiakasymmärrys, palveluiden käyttäjäkeskeinen suunnittelu ja tulevaisuuden ennakointi luovat matkailualalle.

DMI Conference: Consumer + Citizen + Community + Society 25-26 April 2012 Helsinki

What is the role of design leadership in the new world of collective design? Top speakers from Finland and abroad will give insights into the roles and meaning of collective design.

Nordic Conference on Small Business Research 23-25 May 2012 Helsinki

The objective of the 17th Nordic Conference on Small Business Research is to foster the exchange of ideas and to introduce the research findings in the different fields of small businesses and entrepreneurship. The theme of the Conference is “Creative Design or Destruction?”.

Produforum: Arts & Business toimijoiden tapaaminen 9.3.2012 Helsinki

Suomalainen Arts & Business kenttä esittäytyy. Lisäksi luvassa keskustelua taiteen ja kulttuurin soveltavasta käytöstä ansaintamallien kehittämiseksi ja paneelikeskustelu kulttuurin elinkeinomahdollisuuksien edistämisestä.

Luova kohtaamispaikka keskiviikkoisin Lasipalatsilla – tapahtumatiedot nyt myös verkossa!

Tule kuulemaan Nuorkauppakamarin tarjoamista kansainvälisistä uramahdollisuuksista (15.2.2012) tai keskustelemaan kulttuurisesta vanhustyöstä taiteilijoiden työllistäjänä ja taiteilijoiden työllistymisen haasteista (7.3.2012).  Luova kohtaamispaikka -tapahtumien tiedot löydät nyt myös verkosta www.luovakohtaamispaikka.fi.

"Luova RYSÄ" 16.-17.10.2012 Mikkeli

Luova Suomi Etelä-Savossa hanke ja RYSÄ-tapahtuma ovat lyöttäytyneet yksiin. Merkitse päivä jo kalenteriin!

KOULUTUKSIA JA VALMENNUKSIA 

Luovien alojen yrittäjästartti 6.3.–4.4.2012 Helsinki

Oletko suunnittelemassa yrityksen perustamista luoville aloille, tai juuri perustanut yrityksen? Luovien alojen yrittäjästartti -valmennus tarjoaa keskeiset tiedot yrityksen perustamisesta sekä yrityksen toiminnan suunnittelusta ja ohjaamisesta.

Luovat menetelmät yrittäjyyskasvatustyössä 28.3.2012 Mikkeli

Luovat menetelmät yrittäjyyskasvatustyössä -workshopissa syvennytään luovaa työtä aktivoiviin menetelmiin ja niiden hyödyntämiseen yrittäjyyskasvatustyössä. Teoriatiedon ja käytännön esimerkkien ohella osallistujat pääsevät kokeilemaan ideointitekniikoita ja -työkaluja käytännössä.

JOHDE – Luovan alan johtajaosaamisen kehittämishanke

JOHDE-hanke tarjoaa kevään aikana koulutusta mm. verkostoviestinnästä ja tapahtumaturvallisuudesta. Lisäksi luvassa seminaareja mielenkiintoista tapahtumatuotannon kysymyksistä. Lisätietoa hankkeen verkkosivuilta!

VYYHTI: Sähköiset jumppakerhot

Metropolia ammattikorkeakoulun Vyyhti-hanke kutsuu  luovan alan yrittäjiä, opiskelijoita ja yhdistystoimijoita kehittämään hyvää perusotetta sähköisiin välineisiin. Kevään koulutusten teemoina mm. vuorovaikutteisuus eri välineissä (Facebook, Blogi, Twitter) sekä tietojen ja ajan hallinta.

Sibelius-akatemia
Luova Tampere
Helsingin kaupunki
Jykes Seinäjoki
Aalto-yliopisto
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan sosiaalirahasto
 
Luova Suomi on valtakunnallinen luovan talouden verkosto, joka tarjoaa tietoa, tilaa ja kohtaamismahdollisuuksia luovien alojen parissa toimiville ja niistä kiinnostuneille. ESR-rahoitteista Luova Suomi -hanketta koordinoi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus.
 
Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Silja Suntola, silja.suntola(at)aalto.fi
Viestintäsuunnittelija Inka Reijonen, inka.reijonen(at)aalto.fi