Hyvä juttu!

Osiossa esittelemme ajankohtaisia, mielestämme hyviä juttuja luovilta aloilta. Hyvä juttu! voi olla kehittämisväline, yritys tai osaaja tai erityisen luova alue tai kaupunki. Tiedätkö kiinnostavan jutun? Kerro siitä meille!

Aiemmin julkaistuihin Hyviin juttuihin voit tutustua täällä.

« takaisin Lisää hyvä juttu »

Sauna from Finland

kuva

Sauna voi kuitenkin olla tätä kaikkea.

Uudet ideat ovat useasti olemassa, ihan nenämme edessä. Sauna on innostava teema. Se on meille suomalaisille niin tuttu ja samalla tuntematon. Jotta saadaan niin tutusta teemasta kuin sauna jotain uutta, tarvitaan ymmärrystä, yhdistelykykyä sekä sisäistä paloa viedä omaa ideaa eteenpäin. "Ei Roomaakaan rakennettu päivässä" -sanonta kuvaa hyvin tätä välillä niin hidasta muutoksen tietä, jota rohkeiden ideoiden eteen joutuu kulkemaan.

Hyvät ja vaarallisetkin ideat tarvitsevat ympärilleen verkoston. Ihmisiä, jotka pystyvät antamaan idealle erilaisia näkökulmia ja suuntaa. Täytyy olla valmis avoimeen ja välillä hyvin kriittiseen keskusteluun. Tärkeintä on osata ajatella kokonaisuuksia, luoda uudenlaista keskustelua ja ymmärrystä.

Sauna on esimerkki teemallisesta kehittämisestä. Näin ei kehittämistyötä ole koskaan aikaisemmin Suomessa toteutettu ja tiettävästi ei myös ulkomaillakaan. Teema, joka on saanut sadat ihmiset ja eri yritykset ottamaan yhteyttä oman sauna-teemaisen ideansa myötä. Kehittämistä on viety ensin onnistuneesti eteenpäin Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykesin siipien suojassa omana yhdistyksenä; Sauna from Finland ry:nä. Tämä ei ole hanketoimintaa, jossa on perinteisesti alku ja loppu vaan tämä teema on tullut jäädäkseen ja toiminnan tavoitteet ovat tulevaisuudessa.

Sauna-teema on kaatanut yritysten raja-aidat. Sauna from Finland edustaa laaja-alaista yritysten verkostoa ja projektimme edustaa nopeaa käytännön toimintaa, johon on helppo lähteä mukaan aktiiviseksi.

Verkostomme jäsenet koostuvat asiantuntijoista, jotka edustavat niin saunateollisuutta kuin -tuotteitakin, kuten myös saunaan liittyvien palveluiden tuottajia. Myös useat järjestöt ovat mukana toiminnassa: esimerkiksi Suomen markkinointiliitto MARK, Keski-Suomen yrittäjät, Design Forum Finland ja Suomalaisen työn liitto, vain muutamia mainitakseni.

Useat ideat tarvitsevat vain oikean kumppanin - toisen yhtä innokkaan, jonka kanssa ideaa voi kehittää yhdessä. Olemme Sauna from Finland -verkostossamme vieneet onnistuneesti kymmeniä ideoita markkinoille tuotteiksi ja palveluiksi ja käynnissä on useita kansainvälisiä projekteja. Järjestämme jäsenyrityksillemme näkyvyyttä edistäviä kampanjoita ja tapahtumia. Käynnissä on muun muassa suunnittelukilpailu ja paljon muuta toimintaa, joista voit lukea lisää nettisivuiltamme: www.saunafromfinland.fi

Jonkun täytyy aina olla se, joka uskaltaa ensimmäisenä. Oletko sinä seuraava rohkea, joka tuo vaarallisen idean kehitettäväksi ja lähtee mukaan rakentamaan suomalaisen saunan menestystarinaa kanssamme?

Uskalla sinäkin.

Minä tein sen jo kehittämällä sauna-teemaisen verkoston Suomeen.

Tutustu Sauna from Finlandiin.