Heidi Välkkilä • Tiistai 3.3.2015 13:54

Seinäjoen kilpailualueena on rautatieaseman ja vanhan ratapihan muodostama alue, joka on ajautunut kaupunkiympäristöstä irralliseksi joutomaaksi.

Seinäjoen kilpailualue halutaan osaksi kaupunkikeskustaa.

 

Nuorten arkkitehtien kansainvälinen Europan 13 -arkkitehtuurikilpailu on alkanut.
Kilpailussa on mukana lähes 50 kohdetta eri puolilla Eurooppaa. Suomen kilpailukohteet sijaitsevat Seinäjoella, Espoossa ja Jyväskylässä.

Joka toinen vuosi järjestettävästä Europanista on kehittynyt maailman laajin arkkitehtuurikilpailu, johon rekisteröityy lähes kymmenen tuhatta suunnittelijaa ympäri maailman. Kilpailu on suunnattu alle 40-vuotiaille arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille. Kilpailijoiden toivotaan muodostavan monialaisia suunnitteluryhmiä, joista jokaisessa tulee olla vähintään yksi arkkitehti.

- Perinteisten suunnitteluratkaisujen lisäksi kilpailijoiden toivotaan pohtivan, millaisia tulevaisuuden kaupungit ovat, ja esittävän ideoita siitä, miten kaupungit pystyvät mukautumaan tulevaisuuden haasteisiin. Kilpailuprosessin aikana järjestetään kolme kansainvälistä foorumia, joissa kilpailujen järjestäjät ja palkitut suunnittelijat kokoontuvat keskustelemaan kaupunkisuunnittelun teemoista, Europan Finlandin pääsihteeri Mari Koskinen sanoo.


Joutomaasta sillaksi: Seinäjoen rautatieaseman ympäristö

Seinäjoen kilpailualueena on rautatieaseman ja vanhan ratapihan muodostama alue, joka on keskeisestä sijainnistaan huolimatta ajautunut kaupunkiympäristöstä irralliseksi joutomaaksi.

Alue sijaitsee keskustan itäpuolella. Kilpailulla haetaan ideoita alueen monipuoliselle asunto- ja palvelurakentamiselle, jolla se liitettäisiin luontevaksi osaksi Seinäjoen keskustaa. Tavoitteena on tiivistää ja laajentaa Seinäjoen keskustan kaupunkirakennetta sekä yhdistää rata-alueen eristämät Pohjan kaupunginosa ja keskusta toisiinsa kevyen liikenteen väylillä.

 

Alkuperäinen uutinen löytyy Seinäjoen kaupungin verkkosivuilta. 

« takaisin